Žloutkové piškoty

Pokud nemáte rádi složité a zdlouhavé recepty, nebo potřebujete připravit rychle něco na poslední chvíli, máme tu pro vás jeden tip. Žloutkové piškoty jsou snadné, rychle hotové a můžete je podávat jen tak nebo je naplnit marmeládou či krémem. A pokud je jednou vyzkoušíte, zaručujeme vám, že je nebudete péct jen o Vánocích.
Pokud nemáte rádi složité a zdlouhavé recepty, nebo potřebujete připravit rychle něco na poslední chvíli, máme tu pro vás jeden tip. Žloutkové piškoty jsou snadné, rychle hotové a můžete je podávat jen tak nebo je naplnit marmeládou či krémem. A pokud je jednou vyzkoušíte, zaručujeme vám, že je nebudete péct jen o Vánocích.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
20 piškotů
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
Pokyny
  1. Změklé nakrájené máslo vyšleháme s cukrem do pěny.
  2. Za stálého šlehání přidáváme žloutky a nakonec prosátou mouku.
  3. Těsto naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou (nebo do sáčku s odstřiženým rohem – otvor cca 5 mm na piškot silný 1 cm) a na plech vyložený pečicím papírem stříkáme malé podlouhlé nebo kulaté piškotky.
  4. I když se vám to nebude zdát, stříkejte opravdu jen tenké podlouhlé piškoty, při pečení se totiž nabydou do šířky.
  5. Pečte je v troubě předehřáté na 180 °C asi 15 minut.
  6. Po upečení nechte piškotky vychladnout a teprve pak je opatrně odtrhávejte od pečicího papíru.
  7. Můžete je podávat jen tak suché nebo slepené marmeládou či krémem.
  8. Máte-li hodně mlsný jazýček, můžete je nakonec ještě přelít čokoládou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*