Pokud nemáte rádi složité a zdlouhavé recepty, nebo potřebujete připravit rychle něco na poslední chvíli, máme tu pro vás jeden tip. Žloutkové piškoty jsou snadné, rychle hotové a můžete je podávat jen tak nebo je naplnit marmeládou či krémem. A pokud je jednou vyzkoušíte, zaručujeme vám, že je nebudete péct jen o Vánocích.
|
Pokud nemáte rádi složité a zdlouhavé recepty, nebo potřebujete připravit rychle něco na poslední chvíli, máme tu pro vás jeden tip. Žloutkové piškoty jsou snadné, rychle hotové a můžete je podávat jen tak nebo je naplnit marmeládou či krémem. A pokud je jednou vyzkoušíte, zaručujeme vám, že je nebudete péct jen o Vánocích.
|
Porce
20 piškotů
|
Doba přípravy
15 minut
|
Chod
|
Suroviny
hladká mouka
150g
máslo
100g
moučkový cukr
100g
žloutky
8ks
|
Pokyny
- Změklé nakrájené máslo vyšleháme s cukrem do pěny.
- Za stálého šlehání přidáváme žloutky a nakonec prosátou mouku.
- Těsto naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou (nebo do sáčku s odstřiženým rohem – otvor cca 5 mm na piškot silný 1 cm) a na plech vyložený pečicím papírem stříkáme malé podlouhlé nebo kulaté piškotky.
- I když se vám to nebude zdát, stříkejte opravdu jen tenké podlouhlé piškoty, při pečení se totiž nabydou do šířky.
- Pečte je v troubě předehřáté na 180 °C asi 15 minut.
- Po upečení nechte piškotky vychladnout a teprve pak je opatrně odtrhávejte od pečicího papíru.
- Můžete je podávat jen tak suché nebo slepené marmeládou či krémem.
- Máte-li hodně mlsný jazýček, můžete je nakonec ještě přelít čokoládou.