Na prvního předchůdce zmrzliny vůbec přišli Peršané zhruba kolem roku 400 př.n.l. Stačilo přelít misku zmrzlého sněhu hroznovou šťávou nebo ochutit šafránem a osvěžující pochoutka byla na světě. Vy si pro své domácí mlsouny připravte lahodný sorbet ze žlutého melounu.
|
Na prvního předchůdce zmrzliny vůbec přišli Peršané zhruba kolem roku 400 př.n.l. Stačilo přelít misku zmrzlého sněhu hroznovou šťávou nebo ochutit šafránem a osvěžující pochoutka byla na světě. Vy si pro své domácí mlsouny připravte lahodný sorbet ze žlutého melounu.
|
Porce
2 porce
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Suroviny
meloun
250g
žlutý
smetana
250ml
ke šlehání
jogurt
1ks
nízkotučný
citrónová šťáva
30ml
třtinový cukr
300g
|
Pokyny
- Dužinu bez jadérek rozmixujeme, přidáme zbytek ingrediencí, pořádně promixujeme a směs dáme na 20 min zmrazit.
- Poté směs promícháme, nalijeme do formiček a dáme do mrazáku.
- Ogrilujte si meloun! Stačí melounové trojúhelníčky dát na chvíli na gril a podávat samostatně nebo jako přílohu k salátu nebo rybímu masu.
Nebo zkuste obměnu: Zapečte meloun pouze s oříšky a ještě teplý ho polejte medem. Máte tak hned vynikající a zdravý desert.