Guláš patří k jednomu z nejoblíbenějších českých jídel. V našich končinách ho dokážeme uvařit snad na tisíc způsobů. A do chladného počasí je ideální. Zasytí a navíc ta úžasná vůně, která se line při jeho vaření po kuchyni.... Někdo dává přednost klasice, jiní rádi experimentují. Dnes si spolu uvaříme guláš, jehož součástí jsou, jak název vypovídá, sladkokyselé okurky. Jak na to?
|
Guláš patří k jednomu z nejoblíbenějších českých jídel. V našich končinách ho dokážeme uvařit snad na tisíc způsobů. A do chladného počasí je ideální. Zasytí a navíc ta úžasná vůně, která se line při jeho vaření po kuchyni.... Někdo dává přednost klasice, jiní rádi experimentují. Dnes si spolu uvaříme guláš, jehož součástí jsou, jak název vypovídá, sladkokyselé okurky. Jak na to?
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
- Olej rozehřejeme a necháme na něm zesklovatět cibuli.
- Přidáme maso, chvíli opékáme, zaprášíme paprikou, promícháme a osmahneme.
- Přidáme sůl, koření, česnek a zalijeme vodou, aby bylo maso ponořené.
- Dusíme doměkka, minimálně 45 minut.
- Pokud je to potřeba, podléváme ještě vodou.
- Nakonec maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, promícháme a prohřejeme.
- Maso vrátíme do hrnce, přidáme okurky nakrájené na kolečka, nebo na kostky, a znovu prohřejeme.
- Podáváme s houskovým knedlíkem.
- Můžeme dozdobit kolečky cibule.