Existuje víc podzimní zelenina, než je dýně? Skvěle se hodí na sladké i slané vaření, je zdravá (obsahuje velké množství vlákniny) a pokrmům dodá lehce nasládlou chuť. Tentokrát ji vyzkoušíme v kombinaci se zvěřinou, a to rovnou v oblíbeném českém pokrmu - v guláši podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
|
Existuje víc podzimní zelenina, než je dýně? Skvěle se hodí na sladké i slané vaření, je zdravá (obsahuje velké množství vlákniny) a pokrmům dodá lehce nasládlou chuť. Tentokrát ji vyzkoušíme v kombinaci se zvěřinou, a to rovnou v oblíbeném českém pokrmu - v guláši podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
40 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Na oleji/sádle necháme zesklovatět nakrájenou cibuli.
- Poté přidáme na kousky nakrájené maso, které osolíme, opepříme a orestujeme. Je to důležitý krok, aby měla omáčka výraznou chuť.
- Poté přisypeme kmín a sladkou papriku a necháme krátce rozvonět - paprika se nesmí připálit, jinak by mohla zhořknout.
- Dále přidáme oloupanou a na malé kostičky nakrájenou dýni.
- Nakonec podlijeme vodou (ještě lépe hovězím vývarem) a za občasného míchání dusíme do měkka.
- Dýně by měla být úplně rozvařená a guláš hezky zahuštěný.
- Nakonec přidáme rajčatový protlak, dochutíme majoránkou, česnekem, případně osolíme, opepříme a ještě chvíli povaříme na mírném ohni.
Po vaření i pečení nás čeká, jako vždy úklid, jeho nedílnou součástí je i odstranění odpadu, který v jeho průběhu vznikl. Slupky od zeleniny patří do kompostu, nebo do sběrných nádob na bioodpad. Třídění odpadu je nejsnadnější způsob, jak může každý z nás snížit svoji uhlíkovou stopu.