Zvěřinový dýňový guláš

Tento článek je součástí seriálu článků nazvaného "Dýňový speciál". Přečtěte si také další díly tohoto oblíbeného seriálu!
Existuje víc podzimní zelenina, než je dýně? Skvěle se hodí na sladké i slané vaření, je zdravá (obsahuje velké množství vlákniny) a pokrmům dodá lehce nasládlou chuť. Tentokrát ji vyzkoušíme v kombinaci se zvěřinou, a to rovnou v oblíbeném českém pokrmu - v guláši podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Existuje víc podzimní zelenina, než je dýně? Skvěle se hodí na sladké i slané vaření, je zdravá (obsahuje velké množství vlákniny) a pokrmům dodá lehce nasládlou chuť. Tentokrát ji vyzkoušíme v kombinaci se zvěřinou, a to rovnou v oblíbeném českém pokrmu - v guláši podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
40 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    zvěřina 1kg ideálně kančí maso
    cibule 2ks velká
    paprika 2lžíce sladká
    česnek 2stroužky
    kmín 1lžička
    dýně 1ks menší hokkaido
    olej nebo sádlo
Pokyny
  1. Na oleji/sádle necháme zesklovatět nakrájenou cibuli.
  2. Poté přidáme na kousky nakrájené maso, které osolíme, opepříme a orestujeme. Je to důležitý krok, aby měla omáčka výraznou chuť.
  3. Poté přisypeme kmín a sladkou papriku a necháme krátce rozvonět - paprika se nesmí připálit, jinak by mohla zhořknout.
  4. Dále přidáme oloupanou a na malé kostičky nakrájenou dýni.
  5. Nakonec podlijeme vodou (ještě lépe hovězím vývarem) a za občasného míchání dusíme do měkka.
  6. Dýně by měla být úplně rozvařená a guláš hezky zahuštěný.
  7. Nakonec přidáme rajčatový protlak, dochutíme majoránkou, česnekem, případně osolíme, opepříme a ještě chvíli povaříme na mírném ohni.

Po vaření i pečení nás čeká, jako vždy úklid, jeho nedílnou součástí je i odstranění odpadu, který v jeho průběhu vznikl. Slupky od zeleniny patří do kompostu, nebo do sběrných nádob na bioodpad. Třídění odpadu je nejsnadnější způsob, jak může každý z nás snížit svoji uhlíkovou stopu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*