Hanka Burdová je modelka a moderátorka, která v Řecku devět let žila a dokonce se tam provdala. Její musaku miluje i její řecká tchyně – a to je co říct :-). Na musaku využijete zbylé maso – hovězí, nebo vepřové, které stačí namlít.
Suroviny a postup
- 1 kg mletého masa
- 1 kg lilků
- 1 kg brambor
- 350 g rajčat
- 2 cibule
- sůl, pepř, cukr
- petržel
- 4 bílky
- olivový olej
- česnek
- koriandr, skořice, oregano
- muškátový oříšek
- máslo, mouka a mléko na bešamel
Lilek nakrájíme, posolíme a necháme jej třicet minut „vyplakat“. Brambory nakrájíme na plátky a dáme předvařit. Rajčata na kostičky osmahneme na olivovém oleji, přidáme rajčatový protlak, sůl, pepř a petržel. Lilek orestujeme na olivovém oleji, cibulku osmažíme s mletým masem, do kterého přijde připravená rajská směs, přidáme sůl, pepř, oregano a skořici. Mezitím připravíme bešamel: do rozpuštěného másla přidáme mouku, zředíme mlékem a mícháme do zhoustnutí.
Do pekáče dáme vrstvu brambor, lilku, masové směsi – a opakujeme do vyčerpání surovin. Zalijeme bešamelem a dáme do předehřáté trouby na 45 minut.