Seriál Maso: Krůtí maso

Možná si myslíte, že je bílé krůtí maso nudné a už vás ničím nepřekvapí. Krůtí maso můžete připravovat na tisíc způsobů a vždy bude skvěle chutnat. Je nejen chuťově výborné, ale také lehké a obsahuje mnoho tělu prospěšných látek. Na závěr vám poradíme 2 vynikající recepty, po kterých na krůtí maso nedáte dopustit. Další díl seriálu Maso je tu!

Seriál maso_krůtí maso

Jak poznáme kvalitní krůtí maso?

Při výběru krůtího masa se řídíme vůní a vzhledem. Kvalitní krůtí maso je světle růžové a čerstvě voní.
Rozhodně se vyhýbáme zašedlým a unaveným kouskům. Pozor dáváme také na stopy tmavých a zažloutlých skvrn.
Při nákupu dáváme přednost masu chlazenému. Proč? Je zárukou vyšší kvality. Mražené výrobky mohou být skladovány až několik let a ztrácí tak své prospěšné látky, vitamíny i masovou šťávu.

Krůtí maso jen z ověřených zdrojů

Při nákupu krůtího masa se zajímáme, odkud daný kus pochází a v jakých podmínkách zvíře žilo. Dáváme vždy přednost krůtímu z českých farem, kde zvířata žila v důstojných podmínkách s výběhem na čerstvém vzduchu. Čerstvé maso z farmy je sice o něco dražší, ale za tu chuť a kvalitu rozhodně stojí!

Krůtí maso jako superpotravina při dietě

O krůtím mase se říká, že patří mezi superpotraviny. Má nízký obsah tuku, vysoký obsah bílkovin – proto se výborně hodí pro nízkokalorickou stravu.
Vysoký obsah zinku má blahodárný vliv na imunitní systém, vitamín B12 zabraňuje chudokrevnosti a aminokyselina tryptophan snižuje deprese s odstraňuje nespavost.

Vaření z krůtího masa

Za kulinářsky nejcennější kusy krůtího masa se považují prsa. Ale pozor, krůta skrývá pod páteří malé tajemství. Jsou to dvě kuličky nejjemnějšího masa, které se v obchodě běžně neprodává. Šefkuchaři z nich připravují vynikající medailonky, které jsou vyhledávanou specialitou.

Nejlepší maso má krocan a krůta do stáří jednoho roku. Prodávají se buď naporcované na jednotlivé části, nebo v celku pro slavnostnější příležitosti.

My vám prozradíme dva skvělé recepty, se kterými si krůtí maso ihned zamilujete.

Nezapomeňte všechny použité obaly, jako jsou třeba plasty, papír i sklo, roztřídit do kontejnerů na třídění odpadu. Pokud nemáte v kuchyňské lince nainstalované odpadkové koše na třídění odpadu, nic se neděje. Můžete si je vyrobit sami. Jak?
Například z již použitých nákupních tašek nebo plastových boxů. Inspirujte se v našem článku Jak si zařídit třídění odpadu v domácnosti? nebo v seriálu Tvoříme beze zbytku v díle “Třídicí box se zahrádkou”.

Krůtí roláda s pomerančovým máslem

Krůtí roláda s pomerančovým máslem

Pomerančové máslo je nejen obměnou klasické krůtí rolády, ale díky němu získá roláda šťavnatou chuť.

Recept - suroviny a postup
Pečená krůtí prsa s čočkovým salátem

Pečená krůtí prsa s čočkovým salátem

Čerstvé krůtí maso má minimální obsah tuků a ve srovnání s jinými druhy mas i vyšší obsah bílkovin, které potřebujeme pro obnovu a...

Recept - suroviny a postup
Tento článek je součástí seriálu článků nazvaného "Maso". Přečtěte si také další díly tohoto oblíbeného seriálu!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*