Šalvěj lékařská je silně aromatickou bylinou s mnoha účinky na lidský organismus. Lidstvo ji využívá již po mnoho století. Proč a jak šalvěj používat a mnoho…
Bylinky v kuchyni
Jsou krásné, voní a jsou plné pestrobarevných chutí. O čem je řeč? No přece o bylinkách! Nenechte si ujít jedinečný seriál o bylinkách na Jakvkuchyni.cz!
Dnes jsme si vzali na mušku koriandr – rostlinu, která dodá našim jídlům vynikající chuť a tělu pomůže s mnoha neduhy. Možná vás překvapí, co…
Oregano je koření typické pro středomořské kuchyně. Velmi dobře už ho ale znaly i naše babičky. Tuto všestrannou bylinu můžeme využít jak v kuchyni, tak…
Už jste slyšeli o nenápadné bylince estragon? Pokud právě kroutíte hlavou, čtěte pozorně následující řádky. Tato francouzská bylinka překvapí v mnoha směrech. Seznamme se s…
Co je aloe vera? Aloe vera je sukulentní rostlina, nenáročná na pěstování, která je velmi rozšířená i v domácnostech, málokdo však využívá její léčebný potenciál.…
“Stévie? Neznám…” To je častá odpověď, když se mluví o stévii, přesněji o rostlině Stevia rebaudiana Bertoni, známé jako stévie sladká, medové lístky či sladká…
Purpurová šalvěj je rostlina vyšlechtěná speciálně pro gastronomii. Poznáme ji podle velmi silného aroma a krásného zbarvení, mimochodem šalvěj má mnoho léčivých účinků. V dnešním…
Pokud jste milovníky japonské kuchyně, určitě u vás doma nechybí lepivá rýže, Nori řasy, kvalitní sojová omáčka a také wasabi. Tuto pálivou pochoutku kupujeme již…
Víte, jaké má kopr léčivé účinky, jak ho pěstovat doma a jak ho nejlépe skladovat? Odpovědi na tyto otázky čekají v tomto článku. Na závěr…
Citronová tráva, Lemongrass nebo Voňatka citronová. Názvů existuje mnoho, všechny ale patří bylince, na kterou kuchaři a kosmetické firmy nedají dopustit. Povíme vám proč a…
Keříky s jemnými lístky a drobnými modrofialovými kvítky jako by voněly dálkami a dobrodružstvím. Tymián by rozhodně neměl chybět v žádné kuchyni, ať už si ho vysadíme…