Drůbeží maso, to není jen kuřecí. Slepice a kohout se na talíři dříve objevovali stejně často. Neprávem se na ně zapomnělo. Přitom je slepičí maso dobře stravitelné, bohaté na bílkoviny a minerály. Kohout vyžaduje delší tepelnou úpravu, ale odmění se výraznou chutí.
Jak na kohouta a slepici?
Slepičku a kohouta můžete zužitkovat celé – maso, kosti a kůže na vývar. U tužšího kohoutího masa je třeba jej dobře upravit, můžete jej nechat v troubě na 100 stupňů i několik hodin. Slepici je třeba nejdříve blanšírovat, aby její maso nebylo tuhé: necháte ji chvilku ve vroucí vodě, pak rychle zchladíte a poté pomalu „táhnete“. Slepici vybírejte spíše mladší, její hmotnost bz měla být kolem 1 kilogramu. Pokud chcete dietní pokrm, stáhněte ze slepice kůži, která je poměrně tučná.
Drůbeží maso, to není jen kuřecí. Slepice a kohout se na talíři dříve objevovali stejně často. Neprávem se na ně zapomnělo. Přitom je...Slepičí chilli pomazánka
Drůbeží maso, to není jen kuřecí. Slepice a kohout se na talíři dříve objevovali stejně často. Neprávem se na ně zapomnělo. Přitom je...Staročeská zadělávaná slepice
Drůbeží maso, to není jen kuřecí. Slepice a kohout se na talíři dříve objevovali stejně často. Neprávem se na ně zapomnělo. Přitom je...Kohout na víně s hříbky a bylinkami
Drůbeží maso, to není jen kuřecí. Slepice a kohout se na talíři dříve objevovali stejně často. Neprávem se na ně zapomnělo. Přitom je...Kohout v jemné smetanové omáčce
Kohout a la bažant
Drůbeží maso, to není jen kuřecí. Slepice a kohout se na talíři dříve objevovali stejně často. Neprávem se na ně zapomnělo. Přitom je...
Recept - suroviny a postupSilný slepičí vývar s játrovými knedlíčky
Slepičí polévka je nejlepším receptem na nachlazení, virózy i jakékoliv další neduhy. Věděly to babičky a potvrzuje to i dnešní věda....
Recept - suroviny a postup