Slepičí vývar, kohout na víně – a další tradiční vesnické pokrmy z kohouta a slepice

Drůbeží maso, to není jen kuřecí. Slepice a kohout se na talíři dříve objevovali stejně často. Neprávem se na ně zapomnělo. Přitom je slepičí maso dobře stravitelné, bohaté na bílkoviny a minerály. Kohout vyžaduje delší tepelnou úpravu, ale odmění se výraznou chutí. kohout (1)

Jak na kohouta a slepici?

Slepičku a kohouta můžete zužitkovat celé – maso, kosti a kůže na vývar. U tužšího kohoutího masa je třeba jej dobře upravit, můžete jej nechat v troubě na 100 stupňů i několik hodin. Slepici je třeba nejdříve blanšírovat, aby její maso nebylo tuhé: necháte ji chvilku ve vroucí vodě, pak rychle zchladíte a  poté pomalu „táhnete“. Slepici vybírejte spíše mladší, její hmotnost bz měla být kolem 1 kilogramu. Pokud chcete dietní pokrm, stáhněte ze slepice kůži, která je poměrně tučná.

Slepičí chilli pomazánka

Slepičí chilli pomazánka

Drůbeží maso, to není jen kuřecí. Slepice a kohout se na talíři dříve objevovali stejně často. Neprávem se na ně zapomnělo. Přitom je...

Recept - suroviny a postup

Staročeská zadělávaná slepice

Staročeská zadělávaná slepice

Drůbeží maso, to není jen kuřecí. Slepice a kohout se na talíři dříve objevovali stejně často. Neprávem se na ně zapomnělo. Přitom je...

Recept - suroviny a postup

Kohout na víně s hříbky a bylinkami

Kohout na víně s hříbky a bylinkami

Drůbeží maso, to není jen kuřecí. Slepice a kohout se na talíři dříve objevovali stejně často. Neprávem se na ně zapomnělo. Přitom je...

Recept - suroviny a postup

Kohout v jemné smetanové omáčce

Kohout v jemné smetanové omáčce

Drůbeží maso, to není jen kuřecí. Slepice a kohout se na talíři dříve objevovali stejně často. Neprávem se na ně zapomnělo. Přitom je...

Recept - suroviny a postup

Kohout a la bažant

Kohout a la bažant

Drůbeží maso, to není jen kuřecí. Slepice a kohout se na talíři dříve objevovali stejně často. Neprávem se na ně zapomnělo. Přitom je...

Recept - suroviny a postup
Silný slepičí vývar s játrovými knedlíčky

Silný slepičí vývar s játrovými knedlíčky

Slepičí polévka je nejlepším receptem na nachlazení, virózy i jakékoliv další neduhy. Věděly to babičky a potvrzuje to i dnešní věda....

Recept - suroviny a postup

Kelímek od smetany stačí pořádně vyškrábat a může putovat do žlutého kontejneru.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*