|
Tofu je vynikající zdroj proteinu, který si můžete upravit mnoha různorodými způsoby přesně podle vaší chuti. Máme pro Vás výborný recept, které zachutná i milovníkům masa! Zvenku křupavé a uvnitř vláčné kostičky zalité sladko-pikantní omáčkou chutnají opravdu skvěle! Jak na to?
|
Porce
2 porce
|
Doba přípravy
15 minut
|
Chod
|
tofu
1kostka
jarní cibulka
1svazek
česnek
5stroužků
med
8lžic
sójová omáčka
5lžic
sezamová semínka
2lžíce
sezamový olej
4lžíce
na smažení
|
- Smíchejte sójovou omáčku, prolisovaný česnek a med. Pokud chcete, můžete tuto směs rozmixovat.
- Osušené tofu nakrájejte a kostky znovu pořádně osušte. Kostky vložte do směsi, pořádně je promíchejte a nechte v lednici odležet půl hodiny. Čím déle, tím bude chuť výraznější.
- Kostky přeceďte, jemně vymačkejte a omáčku schovejte stranou.
- Ve woku nebo v hluboké pánvi rozpalte olej a rychle na něm tofu osmahněte. Až bude dozlatova osmažené, přidáte zbytek omáčky a sezamová semínka. Odstavte a přikryté poklicí nechte dojít.
- Tofu tak zůstane křupavé na povrchu a krásně se obalí marinádou.
- Mezitím si pokrájíte cibulku a uvaříte rýži. Podávejte s rýží a na jemno nasekanou cibulkou, ozdobené sezamovými semínky.