Výbornou svíčkovou na smetaně uděláme hravě i bez mouky. Pochutnáme si a jako bonus nebude nikomu těžko. Nevěříte? Tady je recept.
Suroviny: bobkový list
Tentokrát tu máme něco pro milovníky masa – marinovaná hovězí žebra. Pokud je po uvaření ponoříte do marinády ještě horká , necháte je v chladu přes noc odpočinout a pak je už jen dopečete, zůstanou krásně šťavnatá.
Zvěřina si žádá několik hodin, dnů a v případě po domácku ulovené zvěře až týdnů příprav. Přesto stojí za to věnovat tomuto druhu masa svůj čas. Odmění se nám výjimečnou kvalitou a chutí.
Pořádný hovězí vývar patří k poctivé české kuchyni a k hlavní chloubě nejen sváteční tabule. Skvělý vývar potřebuje čas a péči. Svou intenzivní chuť získává pozvolným dlouhým vařením. Stačí jen jeden talíř. V zimě zahřeje a posílí. Kvalitní vývar má léčivé účinky a na nohy postaví téměř každého. My vám poradíme, jak si ho připravit.
Vitamín beta-glukan získáváme zejména z hlívy ústřičné – tu seženeme čerstvou v obchodě, můžeme si tak připravit chutné a zdravé pokrmy, např. výtečnou polévku!
Minestrone je tradiční italská zeleninová polévka, kterou můžete lehce obměňovat podle toho, co máte právě doma. Ideální je použít při vaření sezónní zeleninu – proto bude minestrone chutnat pokaždé jinak.
Mít v lednici sklenici s něčím dobrým jen tak na zob, to není nikdy od věci. Naložené okurky, cibulky či houby jsou už letitá klasika, ale což takhle dát si naložené ředkvičky? Určitě si je oblíbíte.
Tradiční nejen turecký pokrm z mletého masa a lilku, tentokrát podle řecké receptury.
Už vás omrzely běžné omáčky? Vyzkoušejte exotické švestkové čatní. Můžete si jej dát také ke smaženému sýru.
Jednoduché a rychlé jídlo, které potěší jak vyznavače vegetariánské stravy, tak zapřisáhlého milovníka masa. Pokud tedy hledáte recept, který vám nezabere hodiny strávené v kuchyni, a zároveň potřebujete nasytit smečku hladových krků, je tenhle tou správnou volbou.
Nenápadný recept plný chutí italské kuchyně vás nadchne. Je velmi jednoduchý, přitom neskutečně lehký a chutný.