Koláče jsou dá se říci naším národním pokladem. Co kraj, to jiný recept, ale chutná v každém ročním období. Jestli máte doma z léta ještě trochu borůvek, vyzkoušejte si náš lopaťák. Zmizí ze ihned ze stolu.
Suroviny: borůvky
Žahour využijete na všechny moučníky, od palačinek až po zmrzlinové poháry. V jižních Čechách jej nejčastěji servírují s lívanečky z kefíru.
Ovesné vločky – jen málokterá potravina dodá tělu tolik energie a na poměrně dlouhou dobu. Ovesné vločky také obsahují spoustu cenných látek, proto se hodí pro přípravu zdravých pokrmů. Ochutnáte-li naše pečené vločky s kokosem a ovocem, už nejspíš nebudete chtít snídat nic jiného!
Žahour je tradiční šumavská delikatesa vyrobená z borůvek. Tuto hustou omáčku můžeme použít na lívance, palačinky i kynuté knedlíky, úspěch je zaručen.
Očekáváte návštěvu, která už je skoro ve dveřích a došlo vám, že jste zapomněli na dezert? Zkuste tyto chutné borůvkové muffiny, které připravíte v mikrovlnce a celé vám to nezabere více jak 10 minut!
Většina z nás si dává musli tak, že z lednice vytáhne ochucený jogurt a nasype do něj z krabičky musli zakoupené v obchodě. Proč ale nezkusit mnohem chutnější a také zdravější variantu? Připravte si doma vlastní ovocný jogurt a křupavé musli!
Tento recept je snadný, rychlý a navíc nepotřebujete ani váhu!
Zdravá a lahodná snídaně, která z postele vytáhne i ty největší spáče. A díky přípravě předem si ji můžete ráno v klidu vychutnat.
Je jednoduchá, rychlá a když navíc nahradíte běžné mléko sójovým nebo kokosovým, budete mít super zdravou pochoutku.