Bramborové šišky se švestkovou omáčkou

Bramborové šišky se švestkovou omáčkou

Bramborové šišky mají špatnou pověst, kterou získaly jako typické jídlo ze školních jídelen. Dejte jim šanci a objevte v nich krásu jednoduchosti. Obyčejné brambory vyniknou v kombinaci s výraznou kořeněnou omáčkou. Stačí pak přidat zakysanou smetanu a máte skvělou sladkou večeři.
Chorvatská blitva

Chorvatská blitva

Chorvatsko je jedna z nejoblíbenějších českých dovolenkových destinací. Co ale chorvatská kuchyně? Jistě jste na svých dovolených u moře ochutnali mnohé místní speciality. S námi si dnes zkuste připravit obdobu našich šťouchaných brambor.
Zapečený brambor se sýrovým tvarohem

Zapečený brambor se sýrovým tvarohem

Pečené brambory patří k létu a táborovému ohni. Jejich vůně nám může vrátit vzpomínky na dlouhé letní večery s přáteli nebo s rodinou. Připomeňte si je s naším jednoduchým receptem!
Sladká borůvková omáčka žahour

Sladká borůvková omáčka žahour

Žahour využijete na všechny moučníky, od palačinek až po zmrzlinové poháry. V jižních Čechách jej nejčastěji servírují s lívanečky z kefíru.
Omeleta s liškami: snídaně s vůní lesa

Omeleta s liškami: snídaně s vůní lesa

Nemusíte žít na horách, abyste si zasloužili pořádnou snídani. Vajíčka s houbami, brambory a spoustou bylinek vás příjemně naladí na den strávený náročnou prací, ať už kácíte stromy, nebo řešíte intelektuální problémy.
Kedlubnová polévka

Lehká kedlubnová polévka

Říká se, že polévka je grunt. Ale když venku padají teplotní rekordy, na hutnou polévku často není chuť. Zkuste proto proto lehkou polévku z kedluben.
Kočičí marš

Kočičí marš

Tradiční specialita bez masa, jinak také ,,herteple s fazulú"-
Brambory pečené s cibulí a červenou řepou

Brambory pečené s cibulí a červenou řepou

Cibule patří k velmi zdravým potravinám a navíc je levná a jednoduchá na přípravu! Vyzkoušejte francouzskou cibulačku, zapečené brambory, dip nebo exotickou marmeládu.
Květákové placičky

Květákové placičky

Květák patří podobně jako např. brokolice k tzv. superpotravinám a to díky tomu, že obsahuje malé množství sacharidů a tuků. Kromě toho je plný vitamínů a minerálů. Zkuste si připravit lahodné květákové placičky!
Kadeřávková polévka

Kadeřávková polévka

Kadeřavou kapustu oceníme zejména v zimních měsících, kdy není příliš možností, jak přirozeně doplnit vitamíny z domácích zdrojů. Kromě salátů se hodí do polévek, italských pokrmů, ale také třeba do jáhel či krup. V dnešní době je velmi populární přidávat jeho listy do ovocných smoothie.