Paštiky patří mezi opravdové kulinářské delikatesy. Zkuste si připravit lahodnou husí paštiku na bílém víně s mandlemi, brusinkami a bylinkami. Příprava zabere minimum času a chuťový výsledek bude nezapomenutelný! Připravte si ji podle tohoto receptu od Jakvkuchyni.cz!
Suroviny: brusinky
Kachní prsa se, na rozdíl od dalšího masa z kachny, skvěle hodí na minutkovou úpravu. Při jejich přípravě je třeba dodržet několik pravidel a odměnou bude dokonale narůžovělé a šťavnaté maso. To chutná výtečně s placičkami z kořenové zeleniny a bylinek. Vyzkoušejte tuto lahůdku podle tohoto receptu od Jakvkuchyni.cz! můžeme vyzkoušet placičky z kořenové zeleniny.
Grilovací sezóna se bez dobrých dipů obejde jen těžko! Ke grilovanému masu, zelenině a pečivu se výborně hodí různé druhy omáček, do kterých si můžeme dobroty namáčet. A co si budeme povídat, tyhle čerstvé dobroty si zaslouží mnohem rafinovanější chuťové kombinace, než klasický kečup nebo hořčici. Nenechte si ujít 10 tipů na přípravu domácích dipů podle receptů od Jakvkuchyni.cz!
Svíčková omáčka je bezesporu jeden z pokladů naší národní kuchyně! Vařit ji podle klasického receptu může ale právě pro svoji náročnost odradit mnoho kuchařů. K dobré svíčkové však nevede jen dlouhá cesta.
Zkuste “rychlou svíčkovou” podle Jakvkuchyni.cz!
Entrecote, neboli Rib Eye Steak je maso z vysokého roštěnce. Hodí se na rychlou úpravu a připravíme z něj výtečné steaky. Výběr masa bychom určitě neměli podcenit a investovat do vyzrálého masa. Sladká brusinková omáčka dodá steaku šmrnc. Jak si připravit šťavnatý Rib Eye Steak prozradí v receptu Jakvkuchyni.cz!
Grilovací sezóna je tady! Místo masa můžeme k zelenině připravit grilovaný hermelín s jarní cibulkou. K této chuťové kombinaci se skvěle hodí nasládlé omáčky. Pokud nám nebude počasí přát, můžeme si ho připravit i doma v troubě. Recept na grilovaný hermelín s jarní cibulkou a domácí švestkovou a brusinkovou omáčku přináší Jakvkuchyni.cz!
Müsli tyčinky patří mezi oblíbené svačiny. Díky receptu Jakvkuchyni.cz si je můžeme připravit snadno i doma. Flapjack je vlastně anglickým názvem cereálních tyčinek, které jsou upečené v troubě. Tyčinka by měla být měkká a křehká. Její součástí jsou vločky, ořechy a sušené ovoce. S recepturou si tak můžeme doma pohrát a vytvořit pokaždé originální tyčinky.
Žena, která si podmanila britskou gastronomii, to je Nigella Lawson. Tato kuchařka populární po celém světě vyniká v rychlém vaření s delikátním výsledkem. Nigella Lawson je současně spisovatelkou, moderátorkou několika televizních pořadů a producentkou. Tato “gurmánská bohyně” napsala několik skvělých kuchařek, jež si získaly celý svět a staly se světovým bestsellerem. Jaký je příběh Nigelly Lawson?
Goji můžeme přidávat ráno do cereálií a jogurtu, spolu s dalším ovocem a zeleninou z nich připravovat zdravé smoothie nebo tento ovocný nápoj.
Dýně má v kuchyni mnoho využití. Notoricky známé jsou především polévky a kompoty, ale dýně se dá v kuchyni skvěle využít i mnoha jinými způsoby, i na pečení dezertů. Dodává vláčnost a věřte, že v kombinaci s koření vonícím podzimem, skořicí a medem jde o dokonalé spojení. Přesně takovým je i tento chleb. Kromě celozrnné mouky jsme na těsto použili také mouku dýňovou, k oslazení jsme použili trošku medu a kokosového cukru, přidali sladké brusinky a dýňová semínka. A dobrota je na světě!
Z kávového lógru dokážeme vykouzlit kávové oplatky, které nám se zářivým úsměvem pochválí každá návštěva. Jdeme na to.