Vietnamské jarní závitky

Vietnamské jarní závitky

Jarní závitky si rychle získaly na oblibě díky barevnosti, chuti a svěžesti - podávají se totiž studené nebo při pokojové teplotě. Závitky můžeme podávat jako rychlý předkrm, lehkou večeři nebo svačinku. Plnit je můžeme dle chuti – např. krevetami, vepřovým nebo kuřecím masem, mrkví, okurkou, salátem nebo bylinkami. Základem jsou vždy ideálně rýžové nudličky vermicelli. Jak si je připravit doma?
Křupavé pečené kuře na citronech a rozmarýnu

Křupavé pečené kuře na citronech a rozmarýnu

Pečené kuře je klasikou. Chceme-li ho zkusit ozvláštnit, můžeme ho upéct na citronech. Vneseme si tak domů kousek léta. Vůně a chuť rozmarýnu a citrónu dodají chuti kuřete úplně nový rozměr. V jednom pekáči můžeme navíc připravit i přílohu. Jak na to?
vietnamská bageta

Křupavé obložené vietnamské bagety

Vietnamská kuchyně je u nás stále oblíbenější. Můžeme v ní však zaznamenat i patrný vliv francouzské kuchyně. Příkladem jsou oblíbené obložené bagetky, které obsahují maso, naloženou zeleninu a bylinky, díky kterým získávají vietnamské bagety úplně jinou chuť, než klasické obložené bagety. Připravit si tuhle pochoutku doma přitom není nic složitého! Jak na to?
Grilované ředkvičky s tymiánem

Grilované ředkvičky s tymiánem

Ředkvičky patří k oblíbené jarní zelenině. Většina z nás je miluje na čerstvém pečivu s máslem, nebo v salátech. K přípravě receptu jsou vhodnější větší plody ředkviček.Takto připravené ředkvičky skvěle poslouží nejen jako příloha, ale můžeme je podávat samostatně jako salát s dipem, nebo jimi ozdobit například toasty. Jak na to?
Křupavý obalovaný chřest se svěžím salátem

Křupavý obalovaný chřest se svěžím salátem

Chřestová sezóna se pomalu rozjíždí. Chřest se stal velmi oblíbenou surovinou pro přípravu polévek, těstovin nebo koláčů. a protože je sám o sobě již velmi výraznou surovinou, sluší chřestu jednoduchá úprava za použití základních surovin. V dnešním receptu si spolu připravíme bílý chřest smažený v jogurtovém těstíčku s bylinkami a jako přílohu jsme zvolili lehký zeleninový salát z rukoly zakápnutý trochou limetkové šťávy. Příprava je velmi jednoduchá a rychlá - jak na to?
koriandr

Nádivka s koriandrem

Blíží se nám Velikonoce a k těm neodmyslitelně patří nádivka. Přinášíme výborný recept na nádivku s koriandrem, jdeme na něj: 
Fit sendvič s avokádem

Fit sendvič s avokádem

Sendvič už dávno nemusí být tím klasickým nezdravým jídlem, kterým rychle zaženeme hlad. Pokud pro jeho přípravu použijeme kvalitní suroviny, může našemu tělu dodat i mnoho prospěšných látek a vitamínů. Patří navíc k pokrmům, které si zvládneme připravit do několika minut. Při použití pravidla “co dům dá” se nám nejen podaří zužitkovat různé zbytky, ale také můžeme zamezit plýtvání jídlem. K přípravě dnešního sendviče jsme využili vaječnou fritátu a avokádo - jak na to?
masové koule

Masové koule v rajčatové omáčce s cizrnou

Masové koule v rajčatové omáčce lze připravit na mnoho způsobů. Recepty si můžeme různě upravovat a hledat nové neotřelé kombinace. Stačí jen změnit typické koření - v tomto případě do masa přidáme špetku skořice a koření garam másala či čerstvý koriandr do omáčky a můžeme servírovat a obdivovat nové exotické chutě. Zavítáme do Orientu!
králičí paštika

Králičí paštika

Pustili jste se už někdy do přípravy domácí paštiky? Ještě ne, protože Vám připadá proces výroby příliš složitý a zdlouhavý? Důležité je, nenechat se odradit! I když je s přípravou paštiky trochu více práce, výsledek bude stát skutečně za to. Nejen, že budeme přesně vědět, co v paštice je, navíc můžeme použít čerstvé bylinky ze zahrádky a přidat naše oblíbené ingredience. My jsme jemné králičí maso doplnili rozmarýnem a tymiánem. Jako přílohu použijeme křupavý opečený chlebík, brusinkovou paštiku, jarní cibulku nebo domácí nasládlou cibuládu.