Výtečná toskánská specialita, která nadchne nejednoho nadšence sýrových pokrmů. Přesně to jsou lahodné italské gnudi.
Suroviny: bylinky
Sorbet je zdravou variantou smetanové zmrzliny. Osvěžující mátu a nahořklý citrón zkombinujte se sladkými malinami. Výsledkem bude extra osvěžující zmrzlina, kterou si oblíbí děti i dospělí.
Tradiční kombinace hovězího masa, smetanové koprové omáčky a knedlíků je sice náročná na přípravu, ale odmění se vám úžasnou chutí. Jedinečnou chutí – protože českou koprovku v žádné jiné zemi nevaří, resp. pokud připravují koprové omáčky, jsou vždy studené. Když si budete chtít ušetřit čas a námahu, můžete použít už hotový vývar a namísto masa ji můžete podávat s vařeným vejcem.
Stačí obyčejná tortilla, spousta zdravých fazolí, sýr a trocha koření. A výsledek? Báječné exotické jídlo, které navíc dodá vlákninu pro zdravé zažívání.
Super extra zahřívací polévka, která vám dodá energii po dlouhém dni... Červenou čočku stačí propláchnout, nemusíte ji nechat namáčet jako běžnou hnědou. Kdo má rád pikantní chuť, přidá chilli už do základu polévky.
Tajemství rafinované chutě tohoto, na první pohled, jednoduchého pokrmu je v dokonale vymazlených ingrediencích, které do ragú běžně nedáváte. Je to třeba řapíkatý celer, černé pivo nebo přesně odměřené koření. Uvidíte, že rozdíl oproti běžnému houbovému guláši uvidíte i pocítíte.
Nenápadný recept plný chutí italské kuchyně vás nadchne. Je velmi jednoduchý, přitom neskutečně lehký a chutný.
Jak to že mě to nenapadlo dříve, budete se ptát sami sebe. Stačí totiž nakrájet oblíbenou zeleninu na tenoučké plátky, upéci v troubě a okořenit.
Běžná rýže plus zdravá omáčka plus výrazný ocet. Tahle příloha si může zahrát i hlavní roli, když jí dáte dostatek prostoru.
Pohanka, brambory a výrazné koření jsou klíčem k tomuto zdravému pokrmu. Dále budete potřebovat bryndzu, kterou si Valaši vypůjčili od východních sousedů. Vy ji můžete nahradit jiným výrazným sýrem.
Kváskový chlebík mám doopravdy rád, a proto se k němu vracím i v článcích. Je to takový vděčný kamarád. Dlouho vydrží. Na horách nám s bratrem vydržel v utěrce víc než týden. Stačí ukrojit, máznout pomazánkou a je hotovo. Je prima ho napařit, jako knedlík. Pak je to vážně pochoutka! Jak na fajn zdravý sendvič?