Pstruh na mandlích

Pstruh na mandlích

Ořechy by se pro své léčebné účinky měly stát doslova vaší srdeční záležitostí. Jejich konzumaci však neocení pouze vaše srdce, ale výhrou bude pro celé vaše tělo. V ořeších se totiž skrývají tělu prospěšné mono a polynenasycené mastné kyseliny, které přirozeně snižují škodlivý cholesterol.
Kozí sýr v lilkovém kabátku se zelím

Kozí sýr v lilkovém kabátku se zelím

Ořechy by se pro své léčebné účinky měly stát doslova vaší srdeční záležitostí. Jejich konzumaci však neocení pouze vaše srdce, ale výhrou bude pro celé vaše tělo. V ořeších se totiž skrývají tělu prospěšné mono a polynenasycené mastné kyseliny, které přirozeně snižují škodlivý cholesterol.
Květáková polévka se žloutkem

Květáková polévka se žloutkem

Květák patří podobně jako např. brokolice k tzv. superpotravinám a to díky tomu, že obsahuje malé množství sacharidů a tuků. Kromě toho je plný vitamínů a minerálů. Zkuste si připravit lahodnou květákovou polévku.
Jahodové smoothie s banánem a meduňkou

Jahodové smoothie s banánem a meduňkou

Pokud chcete ráno začít zdravě, chutně a nemáte moc času, připravte si smoothie. Můžete do něj použít čerstvé i mražené ovoce, oříšky a další zdravé pochutiny. Hotové je do minuty – a vypité ještě rychleji!
Voňavá pohanka

Voňavá pohanka

O celeru můžeme říct, že je elixírem zdraví. Tato snadno dostupná zelenina se dá zpracovat celá, protože jak nať, tak i bulva obsahují léčivé účinky. Zároveň má tento druh zeleniny výraznou a lahodnou chuť, která se dá různě uplatnit také v kuchyni.
Domácí hamburger

Domácí hamburger

Hamburgery patří ke vděčným jídlům: rychle se připraví, jednoduše servírují a jsou zdrojem velké radosti dospělých i dětí. U přípravy domácího hamburgeru dbejte na kvalitní suroviny a dostatečné propečení.
Sendvič s mozzarellou, sušenou šunkou a rajčaty

Sendvič s mozzarellou, sušenou šunkou a rajčaty

Italové jsou proslulí svou vášní pro život i dobré jídlo. Spojení toustu s typicky italskými pochutinami je nezapomenutelné, a navíc velmi zdravé. Bazalka a rajčata dodají výslednému sendviči šťavnatost a svěžest, mozzarella a šunka zase zasytí.
Silný slepičí vývar s játrovými knedlíčky

Silný slepičí vývar s játrovými knedlíčky

Slepičí polévka je nejlepším receptem na nachlazení, virózy i jakékoliv další neduhy. Věděly to babičky a potvrzuje to i dnešní věda. S játrovými knedlíčky se z léku stane i důstojný začátek nedělního obědu.
Vánoční houbová nádivka

Vánoční houbová nádivka

Nádivku pečete jen na velikonoce? Škoda, toto polo-zapomenuté jídlo si můžete připravit na mnoho způsobů. Vyzkoušejte jej v zimní variantě s houbami, česnekem a hřejivými bylinkami.
Zimní čočková polévka

Zimní čočková polévka

Čočka patří k velmi zdravým jídlům, a přesto se na našich talířích neobjevuje dostatečně často. Zkuste ji v kombinaci s rajčaty a máte výbornou polévku, která nahradí i hlavní jídlo.
Sýrová mini pizza s prosciuttem a rukolou

Sýrová mini pizza s prosciuttem a rukolou

Na velký hlad vašich strávníků postačí tyto chutné a lákavě vypadající mini pizzy, které svojí velikostí mohou mást. Ač jsou malé, dobře zasytí. Na svačinu, večeři nebo jako občerstvení pro návštěvy jsou tyto italské dobrůtky v menším podání dokonalou volbou.