Salát se obejde bez majonézy a těžkých vajíček, díky bylinkám je svěží a lehký. Kapří filet je obalený v lehounké verzi trojobalu s bylinkami. Takhle vypadá zdravá lehká varianta na štědrovečerní klasiku.
Suroviny: bylinky
Vídeňský bramborový salát se obejde bez majonézy, ale je krásně vláčný díky vývaru. Podává se v každé vídeňské hospodě a restauraci jako příloha. Vyzkoušejte jej k tradičnímu řízku nebo jen tak, jako lehkou večeři.
Typický podzimní pokrm voní po českém lese a je skvělým tipem na slavnostní oběd. Kančí maso můžete nahradit i jinou divočinou.
Konec léta je tím správným obdobím pro sklizeň voňavých, sluncem vyhřátých rajčat. Pokud si jejich sladkou chuť budete chtít dopřát i v zimě, upečte je podle tohoto receptu a uchovejte na horší časy.
Léto v lahvi! To je meduňkovo-mátový sirup, který vám poslouží nejen na přípravu nápoje, ale i na dochucení dezertů.
Bylinky můžete usušit, zamrazit, naložit do oleje… nebo z nich připravit delikátní bylinkové máslo. Vyzkoušejte třeba tymiánové máslo nebo oblíbené provensálské koření: rozmarýn, bazalka a tymián.
Jednoduchý způsob, jak uchovat přebytky bylinek, je připravit z nich pesto. Tato pasta z bylinek, oříšků a česneku pak krásně doplní třeba těstoviny a přinese do vaší kuchyně vůni léta v každém ročním období.
Úžasně rafinované pohoštění k vínu, které vypadá nenápadně, ale je plné afrodisiak!
Vynikající a lehký oběd, který je hotový za pár minut!
Zdravá varianta běžného rizota bude skvělou přílohou i hlavním jídlem. Místo tempehu můžete použít dostupnější sóju nebo tofu.
Rajče, bazalka a avokádo, to je záruka osvěžujícího a lehkého pokrmu. Když jej chcete mít extra zdravý, tak jej podávejte jako dip s nakrájenou zeleninou.