Chcete vyzkoušet něco jiného než tradiční chlebíčky? Nabídněte hostům na party zdravé občerstvení z čerstvé zeleniny a pikantních dipů. Na větší talíř nebo mísu nakrájíme na tenčí hranolky mrkev, řapíkatý celer, salátovou okurku, červenou a žlutou papriku. Mísu vložíme doprostřed stolu, založíme vychlazené dipy a ihned konzumujeme.
Suroviny: česnek
Zbyly vám od večeře vařené brambory? Připravte si z nich italské noky. Když využijete potraviny, které byste jinak vyhodili, pomůžete svému rozpočtu i přírodě.
Zeptejte se sami sebe - kdy jste naposledy jedli artyčoky? Tato často opomíjená rostlina je plná zdravý prospěšných látek a pro naše tělo je to doslova lék. I proto bychom ji měli do jídelníčku zařazovat častěji. Zkuste třeba artyčoky s pikantní omáčkou.
Kuskus začíná mít své místo i v českých kuchyních. Tento jednoduchý recept s květákem si můžete připravit jako rychlý oběd nebo večeři.
V létě se nebojte své pokrmy více okořenit. Díky pálivému koření se budete více potit a tak se i ochlazovat.
Vánoční Kuba obohacený o milovanou i zatracovanou pochutinu. Vyzkoušejte kapustového Kubu a uvidíte, že se budou olizovat všichni bez rozdílu.
Jídla z jednoho hrnce jsou záchranou pro všechny zaměstnané matky. Ušetří čas při přípravě, při mytí nádobí a úklid je otázkou pár minut.
Lahodná chuť jehněčího masa vynikne v kombinaci s kořením a vínem. Díky pomalému dušení se chuť zkoncentruje v samotném masu i v omáčce.
Pro tento typický letní pokrm využijete všechnu zeleninu, kterou máte v kuchyni! Základem jsou rajčata, lilek, cuketa a papriky. A samozřejmě provensálské bylinky.
Okurková, nebo jogurtová? Záleží jen na vás. U studených polévek je poměr ingrediencí a výsledná chuť skutečně jen vaší volbou. Tarator tedy může být okurková polévka s jogurtem, nebo vychlazený jogurtový krém s okurkovou příchutí.
Na dovolené ve Španělsku se určitě setkáte se studenou zeleninovou polévkou, gazpacho (čti gazpáčo). V původním receptu rajčata sice nebyla, ta se do Španělska dostala později, dnes jsou jejím základem.