Zařazujete ryby pravidelně do svého jídelníčku? Mají velmi mnoho pozitivních účinků na náš organismus a dodávají našemu tělu spoustu prospěšných látek. Jedním z receptů, kterým se můžeme nechat inspirovat, jsou rybí karbanátky pečené v troubě. Pokud k nim připravíme zeleninový salát, lehká a zdravá večeře je na světě.
Suroviny: chilli
Thajská kuchyně se neobejde bez kari. Vybrat si můžeme červené, zelené nebo žluté. Thajské gastronomii vyznáme upřímnou lásku tím, že si kari pastu připravíme doma. Naučíme vás, jak na to.
Jestli rádi grilujete, určitě neváhejte jako přílohu k masu vyzkoušet grilované kukuřičné klasy a lilky. Příloha je rychle hotová a všichni si zaručeně pochutnají. Navíc můžete namáčet grilovanou zeleninu do jogurtového dipu, který dovede každé sousto k dokonalosti.
Pokud chystáte letní venkovní párty, pak je nejlepší si připravit jednoduché menu. S hlavním chodem podávejte zeleninové talíře nebo si zkuste připravit domácí salsu. Je důležité si s tím trochu pohrát a veškeré ingredience nakrájet na malé kousky. A protože nadchází okurková sezóna, máme tu pro vás tip na salsu s nádechem exotiky.
Tentokrát tu máme něco pro milovníky masa – marinovaná hovězí žebra. Pokud je po uvaření ponoříte do marinády ještě horká , necháte je v chladu přes noc odpočinout a pak je už jen dopečete, zůstanou krásně šťavnatá.
Pokud se chystáte s přáteli na letní posezení, vyzkoušejte tento recept na lehce pikantní kuře v BBQ marinádě. Tymián kuře provoní a díky marinádě bude maso neuvěřitelně šťavnaté. A pokud počasí nebude zrovna grilování přát, můžete si tento recept připravit i doma v troubě.
Je to korejská národní pochoutka plná vitamínů, která se podívala i do vesmíru a byla zařazena mezi pět nejzdravějších potravin světa. O čem je řeč? Přece o kimči!
Grilovací sezóna je opět tu. Slunečné počasí láká trávit letní dny venku, třeba u vody nebo na výletě. Jakou rychlou svačinku si na výlet, nebo piknik u vody si připravit? Vyzkoušejte jednoduché bagetky s pikantním chilli kuřetem a domácím dressingem.
O tom, že se jablečný ocet skvěle uplatní v nejrůznějších pokrmech, nás přesvědčí recept na pikantní omáčku. Ta vděčí za svou charakteristickou chuť mimo jiné právě této ingredienci. Potěší všechny vegetariány, ale bezpochyby uspokojí i chutě skalních masozřavců.
Tento recept je ideální na využití zbylé rýže. Navíc je variabilní – můžeme si ho tak připravit se zeleninou dle vlastní chuti, přidat zbylé maso třeba z oběda z předešlého dne, perfektně se hodí i krevety. Jak na to?
Zaujala vás rumunská kuchyně a chcete si některou z místních pochoutek uvařit doma? Naučíme vás, jak připravit výborné grilované Mititei neboli čevabčiči po rumunsku. Jdeme na to.