Staročeská pečeně na pivě s houskovým knedlíkem a kedlubnovým zelím

Staročeská pečeně na pivě s houskovým knedlíkem a kedlubnovým zelím

Vyzkoušejte oblíbený recept z kuchyni našich babiček a upečte si šťavnaté maso s příchutí piva. Namísto klasického zelí připravte kedlubnové a jako přílohu nadýchaný houskový knedlík. Tento staročeský pokrm je výtečným tipem na nedělní oběd. Jak na to prozradí Jakvkuchyni.cz!
Dušená hovězí líčka

Dušená hovězí líčka na červeném víně a bramborovo – pastiňákovým pyré

Hovězí líčka slaví v posledních letech velký comeback! Hodí se skvěle k pomalému vaření a dušení. Líčka jsou nejvíc namáhaným svalem v těle, ale pokud při úpravě nebudeme spěchat a dáme jim čas, odmění se nám skvělým gurmánským zážitkem. Nepodceňujme ani výběr červeného vína - musí být suché a kvalitní.
Mušle po námořnicku

Mušle po námořnicku

Mušle jsou oblíbenou pochoutkou nejen v všech přímořských oblastech. I když v České republice moře nemáme, čerstvé mušle, především slávky, se u nás již dají sehnat bez problémů. Dokonce i jejich příprava doma nemusí být na první pohled složitá, jak by se mohlo zdát. S tímto jednoduchým receptem na slávky po námořnicku, s kouskem bagety a třeba i s dobře vychlazeným vínem si budete připadat jako na promenádě u moře.
Cácorka z jižních Čech

Cácorka z jižních Čech

Cácorka je tradiční staročeská polévka, jejíž původ bychom našli v jižních Čechách. I když byla staročeská jídla velmi prostá, protože maso bylo drahé a hůře dostupné, jedná se o velmi vydatnou polévku plnou vitamínu C. Připravuje se totiž z kysaného zelí a ze smetany. Jako příloha se k ní podávají šťouchané brambory. Jak na to?
Tikka Masala

Tikka Masala

Pokud máte rádi indickou kuchyni, vyzkoušejte tento recept na tikka masala, které je jedním z nejoblíbenějších indických jídel. Krémová omáčka z voňavého koření, rajčat a smetany tvoří neodolatelnou chuťovou kombinaci, která se nikdy neomrzí! I když se může zdát na první pohled příprava složitá díky dlouhému seznamu ingrediencí, vůbec tomu tak není. Jak na domácí tikka masala prozradí Jakvkuchyni.cz!
Marocký kuskus

Marocký kuskus

Kuskus patří k velmi oblíbeným potravinám a jeho použití je všestranné. Vyzkoušejte jej na marocký způsob. Exotickou chuť mu dodá kombinace koření, smažená cibulka na másle, čočka a meruňky macerované v pomerančové šťávě. Jak na to?
Šoulet

Šoulet zapečený s kousky kachny

Šoulet je tradiční židovský pokrm, který se připravuje den před šabatem a jí se o šabatu. Šoulet má mnoho obměn, ale jeho základem jsou vždy luštěniny, kroupy, cibule, česnek a maso. Z luštěniny lze kombinovat hrách, fazole nebo cizrnu. Recept je také vhodný na zpracování zbytků pečeného masa. Připravte si šoulet podle receptu Jakvkuchyni.cz se zbytky pečené kačeny. Jak na to?
Nakládaný sledˇ

Nakládaný sleď

Sleď má chutné maso, které můžeme připravit na mnoho způsobů. Mezi oblíbené úpravy patří nakládání na kyselý způsob. Jakvkuchyni.cz přináší recept na domácí nakládané sledě. Jak na to?
Hovězí hamburger s nadýchanou domácí bulkou

Hovězí hamburger s nadýchanou domácí bulkou

Šťavnaté hovězí maso v kombinaci s čerstvou zeleninou a právě upečenou domácí bulkou se stane hvězdou každé grilovačky se sousedy. Jak si takovou dobrotu připravit prozradí šéfkuchař Jan Punčochář.
Pečené zelí s paprikou

Pečené zelí s paprikou

Zelí patří v české kuchyni k oblíbeným potravinám. V kuchyni je totiž jeho použití velmi univerzální. Můžeme jej vařit, dusit, péct, nechat kvasit nebo konzervovat. Zelí je navíc velmi zdravé a odborníci jej doporučují konzumovat několikrát za týden. Lze jej využít například při přípravě paprikového zelí, které je vhodné jako příloha k dušeným nebo pečeným masům.