bezlepková vánočka

Bezlepková vánočka

Připravili jsme pro vás recept na vánočku bez lepku s přidáním netradičních Jizerek.
Smoothie z melounu

Smoothie z melounu

Smothie z ovoce je zdravé, rychlé a skvěle chutná. Nemusíme se řídit pouze naším receptem. V kuchyni se totiž kreativitě meze nekladou! 
Losos na jasmínové rýži

Losos na jasmínové rýži

Ryby bychom do našeho jídelníčku měli zařazovat pravidelně - to není žádná novinka. Proč? Důvodů je spousta - třeba proto, že jsou nabité omega-3 mastnými kyselinami, které mají velmi blahodárné účinky na náš organismus. K jejich přípravě nepotřebujeme mnoho času a vystačíme si s malým množstvím surovin, abychom nechali vyniknout jejich přirozenou chuť. Jak si připravit lososa na jasmínové rýži?
Sladké kernoto

Sladké kernoto

Kernoto je vskutku nejen výživově hodnotná, ale i praktická surovina. Můžete ho při vaření smíchat s rýží, nebo použít i jako samostatnou přílohu a rozšířit tak pestrost jídelníčku.
Sardinky s pečivem jako svačinka

Sardinky v bagetě jako svačinka

U špičkových sardinek není třeba složitých receptů. V jednoduchosti je krása. Na tento recept nám stačí 4 jednoduché ingredience, 5 minut a můžeme hodovat.
Plněné avokádo jako příloha

Plněné avokádo jako příloha

Avokádo je superpotravina, která blahodárně působí na naše zdraví i krásu. Podívejme se, jak si avokádo nejlépe připravíme doma.
Tabouleh

Tabouleh

Typický pokrm s bulgurem je salát Tabouleh, pocházející z Libanonu. Výtečně se hodí jako příloha ke grilování, k rybě nebo jako lehká večeře.
Brokolicovo-špenátová polévka

Brokolicovo – špenátová polévka

Krémové polévky jsou velmi oblíbené. Už jste si doma zkusili uvařit polévku z brokolice a špenátu? Její příprava je opravdu rychlá a brokolice ani špenát neztrácí nic ze své chuti. Polévku můžeme zjemnit smetanou, nebo ozvláštnit fetou či lučinou. Jak na to?