Jaro je v plném proudu, a tak konečně přichází ten dlouho očekávaný čas grilovacích večerů. Je jen na vás, jakým pokrmem tuto sezónu zahájíte. My jsme vsadili na oblíbená pálivá medová křídla.
Suroviny: citrón
Když nemáte čas nakoupit, uvařit, prostřít…, tento recept se může stát vaší záchranou. Je totiž skvělou alternativou „co dům dal“. U ředkviček nevadí, že jsou uvadlé, a výsledek příjemně překvapí vás i hladové strávníky.
Svěží voňavé kuře je skvělou volbou pro nedělní oběd, který navíc upečete v jedné nádobě společně i s přílohou.
Sorbet je zdravou variantou smetanové zmrzliny. Osvěžující mátu a nahořklý citrón zkombinujte se sladkými malinami. Výsledkem bude extra osvěžující zmrzlina, kterou si oblíbí děti i dospělí.
Nepečený dezert s osvěžujícími citróny se stane stálicí letních večírků a grilovaček. Kromě toho, že je lehoučký a nadýchaný, dodá vám také spoustu vitamínů.
Na zelený čtvrtek si připravte toto zelené smoothie, které chutná daleko lépe, než vypadá. Díky chlorofylu, enzymům a vitamínům vám dodá energii nejen na pomlázku. Kopřivy můžete nahradit i jinými, planě rostoucími zelenými rostlinami, nebo třeba mladým špenátem.
Zeleninový salát s kuřetem nemusí být nudný. Krémový celerový základ krásně doplní pikantní kuřecí kousky. Výsledkem je zdravý, vydatný a chutný salát, plný proteinů a vitamínů.
Šalvěj lékařská je považována za bylinu bohů a velmi silný antioxidant. Legendy dokonce praví, že touhou šalvěje je udělat člověka šťastným a nesmrtelným. Vy tuto zázračnou bylinku vyzkoušejte sirupu, pomáhá při psychickém rozladění i nachlazení.
Už naše babičky věděly, že na neduhy lidského těla nejlépe funguje příroda. Podobné je to se všemi chřipkami a nachlazeními. Cibulový čaj nejen zahřeje, ale vyžene i nemoc z těla ven!
Mrkvový dort není přehnaně sladký, zaujme vás jemnou vanilkovou chutí. Dokonalá kombinace pro děti i dospělé, kteří dbají na zdraví. Když jej krásně nazdobíte, bude se krásně vyjímat i na narozeninové oslavě.
Německá inspirace pro rychlou, snadnou a zdravou večeři. Špecle se zeleninou budou vítanou obměnou tradičních těstovin.