Losos na másle s bazalkou

Losos na másle s bazalkou

Losos má chuťově vynikající maso, které je pro člověka navíc velmi zdravé, přitom příprava masa může být velmi jednoduchá . Jeho konzumací tak zabijeme dvě mouchy jednou ranou - pochutnáme si a zároveň dostaneme do těla spoustu hodnotných živin.
Rybí filety s olivovou salsou

Rybí filety s olivovou salsou

Pokud hledáte nějaký snadný, rychlý a zdravý recept, při kterém neztratíte příliš mnoho času, určitě vyzkoušejte tento. K jeho přípravě můžete použít filety z jakékoli mořské ryby, nebo pangasia. Olivová salsa dodá zajímavou nakyslou chuť a zdravý nádech dodají zelené fazolky. Pokud upřednostňujete olivy černé, určitě salsu vyzkoušejte i z nich.
Hovězí steak s bylinkovým máslem

Hovězí steak s bylinkovým máslem

Na steaku si pochutná snad každý a jednou za čas přísun bílkovin v této podobě neuškodí. Základem je steak dobře připravit a ochutit. Jak si steak propečete, záleží jen na vás - každý z nás má přece jen rád něco jiného. Máme pro vás ale tip, jak jej můžete ochutit. Zkuste náš tip na léto a použijte bylinkové máslo s česnekem a tymiánem.
Rybičková pomazánka

Rybičková pomazánka

Rybičková pomazánka se dá připravit na mnoho způsobů. Je skvělou variantou ke svačince nebo i jako lehká večeře se salátem. Její příprava je velmi lehká a zvládnou ji všichni. Složení a výslednou chuť rybičkové pomazánky můžete libovolně obměňovat a doladit si ji k dokonalosti podle svých vlastních chutí.
Višňová polévka

Višňová polévka

Když se řekne maďarská kuchyně - napadlo by vás tam zařadit například studenou polévku z višní nebo lesních plodů? V následujícím receptu si řekneme, jak si višňovou polévku připravíme sami doma.
Kuře Tandoori

Kuře Tandoori

Odvážným štěstí přeje - toto přísloví platí zejména u kuřete Tandoori. Kdo se nezalekne exotického názvu, pochutná si. Tento recept pochází z Indie a rozhodě stojí za vyzkoušení.
Kuřecí stehna na kreolský způsob

Kuřecí stehna na kreolský způsob

Pokud máme kuřecí maso nakoupené, začneme s vařením. Jako první jsme pro vás připravili recept na kuřecí stehna připravená na kreolský způsob. Příprava vám zabere přibližně 2 hodiny, ale na konečném výsledku si pochutná celá rodiny. Jdeme na to.
Zapečený chřest

Zapečený chřest

Možná jste nevěděli, že Česká republika byla chřestovou velmocí, dokud jej komunisté neoznačili za buržoazní rostlinu,. Pak se z našich polí a stolů chřest vytratil, ale v poslední době zažívá boom. Právě teď je jeho sezóna v plném proudu. Jeho příprava je jednoduchá a jeho jemná chuť vás překvapí. V chřestu je zastoupena celá řada vitamínů a minerálních látek. Zapečený chřest je jednou z variant, jak jej upravit. Můžete jej podávat spolu s bramborami jako hlavní jídlo, nebo třeba se zeleninovým salátem jako lehkou večeři.
Vejce z Velikonoc_mimóza

Vejce Mimóza

Vejce Mimóza se řadí k rychlým a efektním předkrmům. I když je název tak trochu zahalen tajemstvím, jedná se vlastně o rozkrojená vařená vejce natvrdo, která jsou plněna žloutkovým krémem. Podávat je můžete se salátem, bylinkami nebo bagetkami.
Kvásková babka s mákem

Kvásková babka s mákem

Babka patří k časově náročnějším receptům. Při přípravě tohoto dezertu je důležitá především doba, po kterou těsto kyne a získává tu pravou strukturu. Ale věřte, stojí za to si opravdu počkat. Náplní můžete využít bezpočet. Tentokrát jsme vybrali makovou náplň s povidly, která jí dokonale svědčí.