Tento francouzský dezert má mnoho názvů, od palmových listů "palmier", přes francouzská srdce až po sloní ucha. Nespočet je i jeho variant: od klasické skořicové s cukrem až po luxusní s čokoládou. V každém případě ale krásně křupe a na jazyku se jen rozplývá.
Suroviny: čokoláda
Ořechy by se pro své léčebné účinky měly stát doslova vaší srdeční záležitostí. Jejich konzumaci však neocení pouze vaše srdce, ale výhrou bude pro celé vaše tělo. V ořeších se totiž skrývají tělu prospěšné mono a polynenasycené mastné kyseliny, které přirozeně snižují škodlivý cholesterol.
Čokoládové lanýže mají mnoho variant. My jsme si pro vás přichystali snadnou francouzskou verzi, kterou zvládnete na jedničku. Darujte je pod stromeček, třeba s pěknou knihou a pěnou do koupele, jako relaxační balíček.
Tyto zákusky můžete buď upéci z těsta na běžný dort ve speciální kuličkové formě, napíchnout na špejli a ozdobit dle libosti. Pokud formu nemáte, vyzkoušejte náš recept! Těsto si můžete připravit dopředu, nechat jej vychladnout přes noc a dortíky vytvořit až ráno. Jejich příprava zabere trochu více času, ale výsledek stojí za to!
Čokoládové cupcakes jsou příjemný zákusek ke kávě nebo po obědě. Do večera nezbyde ani jeden!
Čokoládová pěna vypadá luxusně, ale její přípravu zvládne každý! Vyberte co nejkvalitnější čokoládu a vyšlehejte pevný sníh, který dá čokoládové pěně její konzistenci.
Jak se zahřát srdce a potěšit chuťové buňky? Připravte si domácí horkou čokoládu s nádechem skořicové chuti podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Je to nutella? Jsou to povidla? Je to džem? Je to všechno dohromady! Připravte si domácí švestkovou nutellu, která je parádní na palačinky, lívance, do kaší i bílých jogurtů a na kynuté knedlíky.
Krupicová kaše nemusí být nudná! S kokosem, želatinou a čokoládou vykouzlíte takovou večeři, na kterou děti nezapomenou. A když přidáte ovoce nebo džem, bude zároveň i vitaminovou bombou.
Domácí zmrzlina vždy chutná nejlépe, vyzkoušejte rychlý recept a užijte si parádní osvěžení.
Lahodný džem, který přesvědčí i ty největší mlsné jazýčky. Kombinace třešní a čokolády je totiž neodolatelná. Na chlebu s máslem i na palačinkách.