Česnekovo - sýrové brambory s cuketou

Česnekovo-sýrové brambory s cuketou

Dnešní recept řadíme opět mezi ty, které lze připravit během několika minut. Brambory jsme je ozvláštnili cuketou a rozmarýnem. Hodí se nejen jako příloha, ale můžeme je mít i jako lehký oběd, nebo večeři. Můžeme je podávat se zeleninovým salátem, ale úžasně budou chutnat i třeba s tzatziki.
Toskánská polévka

Toskánská polévka

Toskánskou fazolovou polévku tvoří pestrý výběr zeleniny, který lze obměňovat podle její dostupnosti. Kombinace zeleniny a středomořského koření jsou dokonalou symfonií chutí. Hlavní součástí jsou ale luštěniny, díky kterým dokáže polévka zasytit a zahřát v chladných dnech. Spolu s pečivem ji pak můžeme servírovat jako vydatný hlavní pokrm.
Polévka z červené čočky se zeleninou

Polévka z červené čočky se zeleninou

Velkou výhodou červené čočky je její rychlá příprava. Uvaření trvá zpravidla 15 minut, navíc se před tepelnou úpravou nemusí namáčet. Připravte si z ní tuto chutnou polévku.
Nákyp z kořenové zeleniny

Nákyp z kořenové zeleniny s tofu

Hledáte rychlý a snadný recept na chutné jídlo? Dnes jsme si pro vás připravili nákyp s kořenovou zeleninou s tofu. Můžete si jej dopřát nejen jako přílohu k masu, ale také jako lehký oběd nebo večeři doplněnou třeba salátem.
Cizrna na paprice

Cizrna na paprice

Máte rádi slepici na paprice, ale přemýšlíte o odlehčenější a zdravější verzi této české klasiky? Pokud se nebojíte a rádi zkoušíte nové věci, pojďte si s námi připravit bezmasou verzi s cizrnou.
Houbové karbanátky

Houbové karbanátky

Pokud hledáte odlehčenou a bezmasou verzi klasických karbanátků, zkuste tyto houbové. Jejich chuť vás určitě nadchne. Můžete je podávat s bramborem, bramborovou kaší nebo opečenou bagetkou.
Polévka Minestrone

Z jednoho hrnce: polévka minestrone

Minestrone je tradiční italská zeleninová polévka, kterou můžete lehce obměňovat podle toho, co máte právě doma. Ideální je použít při vaření sezónní zeleninu – proto bude minestrone chutnat pokaždé jinak.
Cuketový chléb

Cuketový chléb

Pomalu přichází cuketová sezóna. Nám se letos urodilo, a tak zkoušíme přidávat cuketu i při pečení. Tentokrát jsme vyzkoušeli cuketový chléb a přidali ještě dýňová semínka. Díky vláčné struktuře můžete chléb s chutí jíst jen tak, nebo jej můžete vyzkoušet jako přílohu k čerstvému zeleninovému salátu.
Cuketová koprovka s jáhlami

Cuketová koprovka s jáhlami

Tuhle zeleninovou krémovou polévku lze skvěle dochucovat nejen koprem, ale také křenem či česnekem a čerstvými bylinkami. Namísto cuket můžete na podzim použít jiné druhy bílé zeleniny, jako je třeba bílá část pórku, petržel nebo pastinák, a dochutit křenem a umeoctem.
Grilovaný pstruh s bylinkami a grilovanou zeleninou

Grilovaný pstruh s bylinkami a grilovanou zeleninou

Grilování prostě patří k teplým letním víkendům s rodinou a přáteli. A zdaleka nemusíme grilovat jenom burgry. Zkuste sáhnout po rybách. Pokud je doplníte grilovanou nebo čerstvou zeleninou, budete mít lehký letní oběd nebo večeři, k nimž si můžete dát skleničku dobrého bílého vína.