Vynikající a vláčnou kefírovou buchtu známe zřejmě všichni. Recept jsme upravili a upekli jsme znamenitý dort. Je plný lahodného čokoládového krému a o ozdobený malinami - chutná prostě báječně!. A že výsledek stojí skutečně za to, tak to si pojďte podle receptu Jakvkuchyni.cz vyzkoušet, nebudete litovat! Jak na to?
Suroviny: cukr
Sezóna džemů a marmelád je tu! S dozráváním ovoce na zahrádkách přichází otázka, co s tou náramnou a chutnou úrodou udělat? Jednou z možností, jak si uchovat léto ve skleničce, je zavařit si kousky ovoce jako kompot, nebo si z něj připravit domácí marmeládu. A ta meruňková, to je opravdová klasika, která přináší osvěžující nakyslou chuť z meruněk proslazených sluníčkem. Jak na to?
Když nastane sezóna třešní, pečeme my Češi bublaninu a Francouzi clafoutis [klafuti]. I když většina francouzských dezertů vypadá hodně složitě, v tomto případě je to naopak. Tento moučník je hodně rychlý a zmizí z talíře stejně rychle, možná i rychleji, než trvala jeho příprava. Těsto se podobá tomu na palačinky, proto by se měl jíst clafoutis teplý nebo vlažný, aby těsto nespadlo. Jak na to?
Americká klasika nad klasiky – hamburger – je u nás čím dál oblíbenější. A oblíbenou se stává i samotná příprava domácích hamburgerů. Tuto klasiku s obvykle s podáním řádného kusu masa, lze připravit i ve velmi chutné vegetariánské verzi, která není o nic ochuzena! Vyzkoušejte hamburger s domácími houskami a brokolicovým karbanátkem. Jak na to?
Je mnoho důvodů, proč se na krátkou chřestovou sezónu těšit a chřest na talíři rozhodně stojí za to! To ale u nás víme, však naše “bílé zlato” dosahuje mezinárodního věhlasu! K oblíbeným způsobům přípravy patří koláče a spojení celozrnného křehkého těsta, sýrové náplně a chřestu je naprosto geniální! Jak si připravit chřestový koláč?
Tento salát se hodí do teplých jarních dnů i na zahnání odpoledního hladu.
Toto cukroví nepatří úplně mezi klasiky, které bychom byli zvyklí péct na Vánoce. Ale pokud rádi experimentujete a zkoušíte nové věci, nastal zcela jistě pravý čas. Příprava tohoto receptu je sice trošku časově náročnější, ale určitě si vysloužíte obdiv a cukroví se bude na talíři jednoznačně vyjímat.
Milujete kokos? Pokud souhlasně přikyvujete, tyto kokosové věnečky u vás doma nesmí chybět. Jsou jednoduché a naprosto vynikající.
Připravili jsme pro vás recept na vánočku bez lepku s přidáním netradičních Jizerek.
Ani o slepované ořechy při bezlepkové dietě nepřijdeme. Našli jsme výborný recept, který možná dokonce předčí ty klasické. Jde se péct!
Vanilkové rohlíčky k nám kdysi doputovaly z Rakouska a zřejmě se shodneme na tom, že se jedná o jeden z nejoblíbenějších druhů vánočního cukroví. Každá hospodyně je připravuje trošku jinak a rohlíčky tak vždy získávají svou specifickou chuť.