Pokud si ráno chcete dopřát královskou snídani, připravte si tyto jednoduché lívance. Jsou jemné, nadýchané a zaberou vám méně času, než se zdá. A pečená jablka nejenže skvěle chutnají, ale zároveň provoní i celý váš byt.
Suroviny: cukr
Švestky jsou v Čechách a na Moravě tradiční ovoce. Jsou nejen zdravé, ale především moc dobré a v kuchyni univerzálně použitelné. Když se řeknou švestky, mnohým z nás se vybaví švestková povidla. A právě ze švestkových povidel lze připravit jednoduchou omáčku, která se skvěle hodí k jakémukoliv masu.
Tyto rohlíky si vystačí s droždím a naplnit je můžete oblíbeným džemem, sýrem nebo i třeba špenátem. Skvělé jsou také s makovou náplní nebo nasekanými ořechy.
Díky kvásku budou tyto housky krásně nadýchané. Posypte je mákem, sezamem, ořechy nebo zkuste slanou variantu s kmínem a sýrem.
Na prvního předchůdce zmrzliny vůbec přišli Peršané zhruba kolem roku 400 př.n.l. Stačilo přelít misku zmrzlého sněhu hroznovou šťávou nebo ochutit šafránem a osvěžující pochoutka byla na světě. Vy si pro své domácí mlsouny připravte lahodný sorbet ze žlutého melounu.
Bramborové šišky mají špatnou pověst, kterou získaly jako typické jídlo ze školních jídelen. Dejte jim šanci a objevte v nich krásu jednoduchosti. Obyčejné brambory vyniknou v kombinaci s výraznou kořeněnou omáčkou. Stačí pak přidat zakysanou smetanu a máte skvělou sladkou večeři.
Udělejte si naprosto lahodný salát! Nejen že skvěle vypadá, ale také výborně chutná!
Jablečný koláč s vanilkovou zmrzlinou, výborná káva a romantická komedie v televizi… Dokážete si představit příjemnější odpoledne?
Křupavé ovesné koláčky a jemná čokoládová náplň. Nuda? Stačí přidat sezamovou pastu a krystalky soli. Zkusíte tyhle cool koláčky upéct?
Žahour využijete na všechny moučníky, od palačinek až po zmrzlinové poháry. V jižních Čechách jej nejčastěji servírují s lívanečky z kefíru.
Sladké lívance a nakyslé borůvky tvoří klasickou kombinaci. Pokud si chcete připomenou prázdniny u babičky, není lepší způsob.