Tento recept potěší i ty, kdo nemohou lepek, protože je přirozeně bezlepkový. Je plný ořechů a v kombinaci se skořicí a svěží polevou potěší i ty nejmlsnější jazýčky. Připravte si skořicové hvězdičky s mandlemi podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Suroviny: cukr
Perníčky, které jsou hned vláčné a zvládneme je jednoduše připravit spolu s dětmi přináší web Jakvkuchyni.cz!
Celozrnné těstoviny jsou zdravější alternativou klasických těstovin. Díky zelenině a ovoci, které se používají k jejich barevní, obsahují také více bílkovin, minerálních látek, vitamínů a antioxidantů. S kuřecím masem a rajčaty chutnají báječně a jsou plnohodnotným jídlem na cesty, večeři či na oběd. Jakvkuchyni.cz poradí, jak na tento chutný recept!
Slavná pálivá omáčka, která se hodí k dochucování celé řady pokrmů a určitě s ní potěšíme nejednoho milovníka pikantních chutí! To je tabasco! Jak si ho vyrobit doma?
V dnešním receptu zavítáme do orientálního Maroka, kde je čaj národním nápojem. Maročané ho ale připravují trochu jinak, než je zvykem na Dálném východě. Marocký čaj se označuje také jako Pouštní duna, Marocká whiskey nebo Touareg a je specifický svou sladkou chutí. Pochutnáme si na něm po celý rok a to i v horkých slunečných dnech. Máta nás v létě osvěží a cukr nám dodá energii. Jakvkuchyni.cz poradí, jak na to!
Hroznové víno nepatří k úplně typickým surovinám používaným při pečení, proto zřejmě mnohé z nás překvapíi, jak skvěle chutná. Jako inspiraci, kde si to můžete hned vyzkoušet, přináší Jakvkuchyni.cz v receptu na hroznový obrácený koláč. Chuť zkaramelizovaného ovoce dodá i hroznům výbornou chuť, při pečení se navíc nerozpečou, takže při každém soustu krásně křupnou v puse. Jak na to?
Vepřové ocásky jsou pro celou řadu kuchařů neprávem opomíjeným masem. Pokud budeme ocásky v řeznictví kupovat, vybereme ty, kde je i větší část křížové kosti, na které najdeme velké množství hezkého a především chutného masa. Vepřové ocásky se strapačkami a zelím je skvěle chutnající kombinace. Jak na to poradí recept od Jakvkuchyni.cz!
Dýňový džem se skořicí je hitem podzimu! Svou sytou barvou rozzáří každý stůl. Pochutnáme si na něm k víkendové snídani, dokonale ladí k sýrům, masu a paštice. Jeho příprava je snadná a domácím dýňovým džemem se skořicí nadchneme každou návštěvu!
Abychom si na makronkách pochutnali, nemusíme hned kupovat letenky do Paříže. Můžeme makronky s příchutí Francie si můžeme snadno připravit doma podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Když se v kuchyni objeví bábovka, den je hned o něco veselejší. A pokud se na přípravě bábovky podílejí děti, radost se ještě znásobí. Pojďme si jednu bábovku společně upéct podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Šípky obsahují mnoho prospěšných látek, zejména vitaminů a antioxidantů, které mají pozitivní účinky na zdraví. Šípek obsahuje nejvíce vitamínu C a je proto vhodný jako prevence nachlazení a viróz, ale i při léčbě. Jak tedy zpracovat a uchovat šípky přes celou zimu, abychom si zajistili přísun zdraví prospěšných látek? Ideální je forma šípkového sirupu, který si můžete připravit doma podle receptu od Jakvkuchyni.cz!