Tortilly s fazolovou pastou a trhaným vepřovým masem

Tortilly s fazolovou pastou a trhaným vepřovým masem

Recept na trhané vepřové maso i jeho užití jsou naprosto univerzální. Výborně se totiž hodí jako náplň do lasagní, sendvičů, můžeme ho podávat i s bramborami nebo rýží. Jakvkuchyni.cz přináší recept s trhaným vepřovým masem s lahodnou fazolovou pastou s bylinkami a sýrem zabalené v tortille.
Pálivá mexická polévka

Pálivá mexická polévka

Tento poklad udělá radost každému kuchaři, protože připravit tuto polévku je rychlé a snadné a výsledek navíc skvěle chutná. Pálivou klobásku můžeme z receptu vypustit, aby si mohla pochutnat celá rodina. Jak si připravit pálivou mexickou polévku prozradí recept na Jakvkuchyni.cz!
Quesadilla s batáty

Quesadilla s batáty

Quesadillas jsou skvělým řešením, pokud je potřeba připravit rychlý pokrm, nebo jídlo na party. Hlavní surovinou jsou tortilly, které lze plnit různými masovými směsmi, nebo zeleninou. Tato verze obsahuje batáty, které dodají tortillám specifickou nasládlou chuť. Podává se s avokádovým dipem nebo zakysanou smetanou. Jakvkuchyni.cz poradí, jak na to?
Losos na jasmínové rýži

Losos na jasmínové rýži

Ryby bychom do našeho jídelníčku měli zařazovat pravidelně - to není žádná novinka. Proč? Důvodů je spousta - třeba proto, že jsou nabité omega-3 mastnými kyselinami, které mají velmi blahodárné účinky na náš organismus. K jejich přípravě nepotřebujeme mnoho času a vystačíme si s malým množstvím surovin, abychom nechali vyniknout jejich přirozenou chuť. Jak si připravit lososa na jasmínové rýži?
Toskánská polévka

Toskánská polévka

Toskánskou fazolovou polévku tvoří pestrý výběr zeleniny, který lze obměňovat podle její dostupnosti. Kombinace zeleniny a středomořského koření jsou dokonalou symfonií chutí. Hlavní součástí jsou ale luštěniny, díky kterým dokáže polévka zasytit a zahřát v chladných dnech. Spolu s pečivem ji pak můžeme servírovat jako vydatný hlavní pokrm.
Mini quesadillas

Mini quesadillas

Součástí silvestrovských oslav bývají rozličné jednohubky, které připravujeme pro hosty k zakousnutí. Co takhle ale vyměnit klasické chlebíčky a jednohubky za něco netradičního? Inspirovali jsme se trochu exotikou a připravili jsme mini quesadillas, které určitě vaši hosti ocení.
Fazolová polévka s kapustou

Fazolová polévka s kapustou

Jak s naložit s kapustou? Jednou z možností je připravit si pořádně hustou polévku. Naše babičky vždycky říkávaly, že polévka je grunt. A právě s přicházejícím chladným počasím to platí dvojnásobně. Pořádně hustá polévka nejenže příjemně zahřeje, ale také zasytí.
Buřtguláš

Buřtguláš

V letních měsících tráví mnoho z nás spoustu času v přírodě. Abychom si atmosféru pořádně užili, patří k ní i vaření v přírodě. A klasikou mezi klasikami je voňavý buřtguláš. Pojďte si ho s námi uvařit.
Chilli con carne

Chilli con carne

Chilli con carne je původem z Texasu, ale s notnou stopou mexického vlivu, patří k velmi oblíbeným pokrmům po celém světě. Již z názvu je patrné, že hlavní roli při přípravě tohoto jídla hrají chilli papričky a maso. Dalo by se říct, že se jedná o exotickou obdobu našeho guláše. I přesto, že jeho příprava se z počátku může zdát velmi složitá, patří chilli con carne k poměrně snadným pokrmům, se kterým si hravě poradíte. Nejvíc práce je zpočátku při přípravě všech ingrediencí, ale ve druhé fázi už „jen“ čekáte, než pokrm probublá a nasaje všechny chutě. Tak se do toho pojďme pustit!
Bob čorba

Tradiční bulharské jídlo – bob čorba

Kdo neochutná bob čorbu, jako by v Bulharsku ani nebyl. Tato tradiční fazolová polévka je považována za bulharské národní jídlo. Zajímavé je, že nikdy nechutná stejně. V každé části Bulharska se vaří trošku jinak. My vám nyní jeden z možných receptů prozradíme.
Pečený pstruh se zeleninou

Pečený pstruh se zeleninou

Dali jste si po svátcích předsevzetí, že upravíte svoje stravovací návyky a budete se více hýbat? Pokud přemýšlíte, jak po svátcích odlehčit svůj jídelníček, zkuste si připravit pstruha se zeleninou. Rybí maso je lehce stravitelné a připravené je za malou chvilku. Navíc ryby dodají vašemu tělu potřebné bílkoviny a nenasycené mastné kyseliny, které jsou výborným zdrojem vitamínů a minerálních látek. Ryba tak beze sporu bude skvělou volbou při úpravě vašeho jídelníčku – dodá vašemu tělu veškeré potřebné látky nezbytné pro růst a obnovu organismu, tkání a svalů.