Minestrone je tradiční italská zeleninová polévka, kterou můžete lehce obměňovat podle toho, co máte právě doma. Ideální je použít při vaření sezónní zeleninu – proto bude minestrone chutnat pokaždé jinak.
Suroviny: fazole
Stačí obyčejná tortilla, spousta zdravých fazolí, sýr a trocha koření. A výsledek? Báječné exotické jídlo, které navíc dodá vlákninu pro zdravé zažívání.
Burrito patří spíše k vydatnějším jídlům, může za to však hlavně vysoký obsah bílkovin. Je proto vhodné zařadit druhé hlavní jídlo spíše zeleninové, případně si nedávat bílkoviny ke svačinám. Kvůli nepatrně vyššímu obsahu tuků se více hodí na oběd, ale to platí hlavně pro redukční jídelníčky.
Tajemství rafinované chutě tohoto, na první pohled, jednoduchého pokrmu je v dokonale vymazlených ingrediencích, které do ragú běžně nedáváte. Je to třeba řapíkatý celer, černé pivo nebo přesně odměřené koření. Uvidíte, že rozdíl oproti běžnému houbovému guláši uvidíte i pocítíte.
Zdravé, jednoduché a rychlé. Toto jídlo oceníte jako součást večeře a zbytek si můžete schovat do ledničky na další den do práce.
Malé zelené fazolky adzuki vás zaujmou ořechovou chutí a díky obsahu bílkovin skvěle zasytí. V kombinaci s česnekem a zakysanou zeleninkou tvoří skvělou zimní večeři.
Zelené fazolky jsou plné vitamínů a prospěšných látek pro naše těla v podobě salátu skvěle chutnají, když chcete lehké jídlo k obědu nebo k večeři či jako příloha.
Když chcete rychlou, originální a zdravou večeři, vyzkoušejte curry. Zelené fazolky dodají dávky zeleniny, curry pasta zas nezaměnitelnou výraznou chuť.
Tradiční specialita bez masa, jinak také ,,herteple s fazulú"-
Luštěniny na našem stole stále nejsou tak často, jak to doporučují odborníci. S touto pomazánkou je propašujete dětem i dospělým, pro které můžete připravit extra pikantní verzi.