Tradiční jarní lahůdkou je jehněčí maso, které není třeba složitě upravovat a velmi dobře chutná například s čerstvou jarní zeleninou. Vyzkoušejte recept na lahodné jehněčí maso s glazovanou karotkou a blanšírovaným chřestem podle receptu od Jakvkuchyni.cz.
Suroviny: hovězí vývar
Originální recept na stroganoff se připravuje z hovězího masa. Vyzkoušejte i tuto minutkovou verzi s vepřovou kýtou podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Rajská omáčka patří bezesporu ke skvostům českém kuchyně. Možná na ni nemají někteří z nás dobré vzpomínky ze školní jídelny, ale domácí rajská omáčka s hovězím masem, to je opravdová dobrota. Její sladko kyselá chuť doplněná o výrazné koření jako je skořice, nové koření a bobkový list je totiž neskutečná! Recept na Jakvkuchyni.cz!
Receptů na dobré polévky není nikdy dost. Tento pochází z ”Dělnické kuchařky” Anuše Kejřové a datuje se do roku 1923. Polévka je velmi sytá a pikantní, může tedy nahradit plnohodnotně hlavní chod. Jak na to?
Přinášíme tip na recept z bizoního masa. Jak na to?
Tradiční kombinace hovězího masa, smetanové koprové omáčky a knedlíků je sice náročná na přípravu, ale odmění se vám úžasnou chutí. Jedinečnou chutí – protože českou koprovku v žádné jiné zemi nevaří, resp. pokud připravují koprové omáčky, jsou vždy studené. Když si budete chtít ušetřit čas a námahu, můžete použít už hotový vývar a namísto masa ji můžete podávat s vařeným vejcem.