Šoulet je tradiční židovský pokrm, který se připravuje den před šabatem a jí se o šabatu. Šoulet má mnoho obměn, ale jeho základem jsou vždy luštěniny, kroupy, cibule, česnek a maso. Z luštěniny lze kombinovat hrách, fazole nebo cizrnu. Recept je také vhodný na zpracování zbytků pečeného masa. Připravte si šoulet podle receptu Jakvkuchyni.cz se zbytky pečené kačeny. Jak na to?
Suroviny: hrách
Chcete se něco dozvědět o jedné z nejoblíbenějších a nejprodávanějších ryb u nás? Řeč není o nikom jiném, než o lososovi, který se u nás těší velké oblibě.. Věděli jste, že lososů je několik druhů? Čím jsou specifičtí a jak si je v kuchyni připravit poradíme v dalším dílu Rybího speciálu na Jakvkuchyni.cz!,
Naklíčený, osmažený a okořeněný hrách se stane vaší oblíbenou pochoutkou k pivu nebo jen tak, jako svačinka. Hrách můžete nahradit i jinou luštěninou.
V zimě je tato hřejivá polévka nepostradatelným pomocníkem pro promrzlé lyžaře a výletníky. Můžete si ji dát místo hlavního jídla. Klobásu můžete vynechat a polévku můžete vylepšit třeba pažitkou nebo řeřichou.