Pro mnohé z nás je červen nejkrásnějším měsícem roku i proto, že nastávají jahodové žně. Kromě knedlíků, koláčů, dortů a zmrzlin připravte svým miláčkům i pravou americkou limonádu.
Suroviny: jahody
Jemné tvarohové knedlíčky plné ovoce rozplývající se na jazyku – to je opravdová dobrota. Chutnají přímo božsky a připomínají léto strávené u babičky. Přelijte je máslem a posypte mákem nebo strouhaným tvarohem a nechte se unést do léta. Navíc jejich příprava nezabere téměř žádný čas.
Tyto koblížky si zamilujete! Jejich příprava je překvapivě jednoduchá, jsou hotové ani ne za půl hodinky a skvěle chutnají. Když je pak obalíte v moučkovém cukru, budou se dít věci! A ta omáčka... Uvidíte, že se všichni budou olizovat až za ušima a koblížky vám zmizí z talíře raz dva. Tento recept stojí určitě za vyzkoušení.
Smoothie je, díky svojí konzistenci, pro děti snadno stravitelné. Jeho základem je banán, který dodá nápoji příjemně sladkou chuť, a mléko dle vašeho výběru. Díky jahodám bude mít krásnou růžovou barvu. Prostě to pravé pro malé rošťáky, kteří potřebují energii a vitamíny pro své zdraví.
Ovocné šťávy počítáme do pitného režimu úplně stejně jako vodu, čaje nebo jiné nápoje. Doporučujeme kombinaci ovocno-zeleninového freshe ,,zelený koktejl".
Pokud chcete ráno začít zdravě, chutně a nemáte moc času, připravte si smoothie. Můžete do něj použít čerstvé i mražené ovoce, oříšky a další zdravé pochutiny. Hotové je do minuty – a vypité ještě rychleji!
Makronky jsou jedním ze symbolů Francie: jsou totiž stejně šarmantní a okouzlující, decentně křupají a mají úžasnou chuť která se rozplývá na jazyku. Kdo je jednou ochutnal, tak ví, jak snadno jsou návykové. Jejich výroba nepatří k nejsnadnějším, když ale budete přesně následovat recept a vyhnete se nejběžnějším chybám, určitě se vám povedou. Nyní si můžete vyzkoušet naše nevšední oblíbené pusinky z mandlové mouky plněné krémem tentokrát s pistáciovou příchutí a s extra zdravým čajem matcha.
Ovesné vločky – jen málokterá potravina dodá tělu tolik energie a na poměrně dlouhou dobu. Ovesné vločky také obsahují spoustu cenných látek, proto se hodí pro přípravu zdravých pokrmů. Ochutnáte-li naše pečené vločky s kokosem a ovocem, už nejspíš nebudete chtít snídat nic jiného!
Italská panna cotta a tradiční česká rebarbora tvoří lahodný kontrast. Panna cottu si připravte klidně den dopředu, je třeba ji chladit několik hodin dopředu. Rebarborovou omáčku připravte těsně před podáváním.
Cheesecake, typicky americký koláč ze smetanového sýra, se stal oblíbeným i u nás. Vy si jej můžete připravit v jahodové variantě.
Hrnkové recepty máme rádi, protože chceme vařit, péct a ne jen odměřovat a přepočítávat! Hrnkové lívance si můžete připravit na večeři a zbytek si dát k snídani.