Vyrobit si vlastní domácí zmrzlinu je velmi snadné a rychlé. V mrazáku díky tomu vždy najdeme chlazenou pochoutku bez přidaných barviv, sladidel a éček. Mňam!
Suroviny: jogurt
Palačinky mají rádi malí i velcí. Klasikou jsou palačinky s marmeládou, čokoládou, ovocem či zmrzlinou. Čím dál populárnější jsou ale i palačinky na slano. Vyzkoušejte špenátové palačinky s krémem, semínky a rajčaty podle receptu na Jakvkuchyni.cz. Výborně je chuťově doplní i uzený losos.
Únor je obdobím masopustu, kdy je třeba napéct různorodé dobroty. K tomuto svátku také neodmyslitelně patří smažené koblihy nebo vdolky. Jemné nadýchané těsto s marmeládou milujeme snad všichni. Dnes si vyzkoušíme netradiční recept na vdolky z bramborového těsta, které doplníme lahodnou mrkvovou marmeládou.
Bliny, neboli mini lívanečky, jsou netradiční obměnou pro jakékoliv sváteční pohoštění. Jestliže máte už dost klasických chlebíčků, zkuste hostům připravit jednoduché a rychlé jednohubky. Bliny se podávají především s kaviárem, ale skvěle chutnají i s pomazánkami. Při jejich přípravě si můžeme vyhrát i s ozdobou a vytvořit tak velmi atraktivní předkrm.Vyzkoušejte je podle Jakvkuchyni.cz s lososem nebo s pomazánkou z červené řepy. Jak na to?
Chřestová sezóna se pomalu rozjíždí. Chřest se stal velmi oblíbenou surovinou pro přípravu polévek, těstovin nebo koláčů. a protože je sám o sobě již velmi výraznou surovinou, sluší chřestu jednoduchá úprava za použití základních surovin. V dnešním receptu si spolu připravíme bílý chřest smažený v jogurtovém těstíčku s bylinkami a jako přílohu jsme zvolili lehký zeleninový salát z rukoly zakápnutý trochou limetkové šťávy. Příprava je velmi jednoduchá a rychlá - jak na to?
Pomazánky jsou oblíbené, rychlé, variabilní a nikdy jich není dost. Při jejich přípravě se dají skvěle zužitkovat zbytky z ledničky. Pohanka jako základní surovina pro pomazánku není sice zcela typická, ale je to škoda. Pohanková pomazánka chutná skvěle a navíc je zdravá! S čerstvým pečivem potěší nejen jako svačina, ale i jako pohoštění návštěv.
Tento salát se hodí do teplých jarních dnů i na zahnání odpoledního hladu.
Když se řekne křenová omáčka, většina z nás si asi představí nasládlou chuť klasické křenové omáčky podávané k masu s knedlíkem. Pokud seženeme pěkný a pálivý kousek křenu, můžeme kouzlit - co takhle vyzkoušet něco nového? Třeba studenou omáčku podle našeho receptu. Tato omáčka má široké využití - hodí se totiž do teplé i studené kuchyně a chuťově se skvěle doplňuje s červenou řepou, bramborami, grilovanou zeleninou, ale i s rybami.
Všechny druhy kuskusu je možné využít buď jako přílohu k masu nebo k jiné potravině bohaté na bílkoviny, nebo jako součást pokrmů, kde je smíchán s ostatními surovinami, kdy je celý pokrm připravován v podstatě v jedné pánvi.
Výroba domácího jogurtu není nic složitého, zvládne to každý. Našli jsme 2 způsoby, záleží jen na nás, jaký si zvolíme.