Šťavnaté hovězí maso v kombinaci s čerstvou zeleninou a právě upečenou domácí bulkou se stane hvězdou každé grilovačky se sousedy. Jak si takovou dobrotu připravit prozradí šéfkuchař Jan Punčochář.
Suroviny: kapary
Tuňák se v naší kuchyni těší čím dál větší oblibě. Chutná skvěle v teplé i studené kuchyni, připravte si jej na párty nebo grilovačku v kombinaci s lilkem v lahodných závitcích. Pozor, ta chuť je vysoce návyková!
Znáte to - po velikonoční koledě se u většiny z nás nahromadí větší množství vajec, a tak přemýšlíme, jak s nimi nejlépe naložit. Saláty patří k tomu jednoduššímu, rychlejšímu a dietnímu řešení po mlsných svátcích. Základem salátu podle našeho receptu je čerstvý baby špenát, kterému dodá svěžesti citronová zálivka s jarní cibulkou a kapary. A nechybí samozřejmě ani velikonoční výslužka v podobě vařených vajec!
Nenápadný recept plný chutí italské kuchyně vás nadchne. Je velmi jednoduchý, přitom neskutečně lehký a chutný.
Německá inspirace pro rychlou, snadnou a zdravou večeři. Špecle se zeleninou budou vítanou obměnou tradičních těstovin.
Francouzský salát Nicoise (čti nýsuáz) se přizpůsobí vaší náladě a obsahu ledničky. K zeleninovému základu přidejte tuňáka a vejce, nebo zkuste variantu s lososem, sardelovými řezy nebo netradičně bez masa.
Tato pomazánka se hodí k pivu nebo jako součást pohoštění na party. Podávejte ji s čerstvým pečivem.
Pikantní omáčka může být jedním z nenápadných způsobů, jak vyzkoušet kapary a ančovičky, které se v českých spížích ještě moc nezabydlely.
Úžasně rafinované pohoštění k vínu, které vypadá nenápadně, ale je plné afrodisiak!
Hummus je nedílnou součástí každého jídla na Středním východě. Obsahuje železo, proteiny a vitamíny skupiny B.