Sváteční stůl s novým pohledem a chutěmi tradičního kapra! Typickým hlavním chodem na vánoční tabuli jsou řízky z kapra, ne každému ale toto vánoční jídlo chutná. Zkuste si připravit kapra obaleného v chutné strouhance s osvěžující chutí citronu a bylinek podle receptu od Jakvkuchyni.cz.
Suroviny: kapr
Pokud každoročně nevaříte polévku z rodinné kuchařky, přinášíme tip na maďarskou rybí polévku halászlé. Je o něco lehčí, protože není zahušťovaná jíškou, a přesto je výborná.
Marinované a smažené kousky kapra jsou možná ještě lepší než tradiční hranolky z brambor. Je to výborná finta, jak zdravé kapří maso naservírovat i těm, kdo je běžně nemají příliš v lásce.
Salát se obejde bez majonézy a těžkých vajíček, díky bylinkám je svěží a lehký. Kapří filet je obalený v lehounké verzi trojobalu s bylinkami. Takhle vypadá zdravá lehká varianta na štědrovečerní klasiku.
Patří k nejstarším receptům na štědrovečerního kapra. Sladkokyselá omáčka ze zeleniny a povidel mu dá charakteristickou barvu. Podávejte jej s houskovým knedlíkem nebo šiškami.