Pohanková pomazánka

Pohanková pomazánka s česnekem

Pomazánky jsou oblíbené, rychlé, variabilní a nikdy jich není dost. Při jejich přípravě se dají skvěle zužitkovat zbytky z ledničky. Pohanka jako základní surovina pro pomazánku není sice zcela typická, ale je to škoda. Pohanková pomazánka chutná skvěle a navíc je zdravá! S čerstvým pečivem potěší nejen jako svačina, ale i jako pohoštění návštěv.
pečený celer

Pečený celer se semínky

Na pečeném celeru se semínky si pochutnáme u televize místo brambůrek, ale můžeme ho servírovat třeba i jako předkrm. 
Hlívová dršťkovka

Hlívová dršťkovka

V kuchyni se připravuje čerstvá hlíva tak, jako jiné houbové pokrmy – skvěle chutná v omáčkách nebo v polévkách. jendu takovou si můžete připravit podle našeho receptu.
Bílý boršč

Bílý boršč

Když se řekne boršč, většina z nás si představí boršč z červené řepy, který je velmi rozšířený snad ve všech zemích východní Evropy. Tato polévka však existuje i v bílé variantě, která se opět liší kraj od kraje. Specifickou přísadou v této polévce je šťovík, který jí dodá tu pravou chuť. Jak si připravit bílý boršč?
Gulášová polévka

Gulášová polévka

Gulášová polévka patří mezi klasiky české kuchyně. A každý vám řekne, že ta jeho je nejlepší! Správná gulášová polévka by měla obsahovat rozemleté maso, cibuli a vařené brambory. Měla by mít výraznou červenou barvu i chuť a konzistence by měla být velmi hustá. Právě díky tomu v zimě polévka dokonale zasytí a v létě se spolu s krajícem chleba či jiným pečivem stane vydatnou svačinou, obědem nebo večeří.
Krémová houbová polévka

Krémová houbová polévka

Jako národ houbařů umíme připravit houby na mnoho způsobů. Z čerstvě nasbíraných nebo sušených hub (pokud se jimi zrovna lesy nehemží) lze připravit skvělou krémovou polévku. Do polévky se hodí jakékoli jedlé houby – hřiby, lišky, bedle či žampiony. Na své si tak přijdou nejen milovníci hub, ale pokud si ji uvaříte v chladných dnech, určitě vás i příjemně zahřeje.
Domácí dalamánky

Domácí dalamánky

Kdo by odolal domácímu pečivu? Dalamánky jsou velmi oblíbené a když si je doma čerstvě upečete, jsou úžasně nadýchané a křupavé. A ta vůně, která se při jejich pečení line kuchyní, se ničemu nevyrovná… Jak na to?
Králík na pivu

Králík na pivě

Receptů, jak připravit králíka je mnoho. Králičí maso je velmi dietní, přitom z něj však lze připravit neodolatelně chutný pokrm. Králičí maso chutná výborně především v kombinaci se zeleninou, bylinkami, ale také například s pivem. Aby bylo křehké, věnujeme jeho pečení dostatek času. Jako přílohu můžeme zvolit českou klasiku v podobě bramborové kaše, nebo knedlíku. Zdravější variantou pak může být pečená brokolice s květákem. Jak na to?
Kapustová polévka

Kapustová polévka

Nic nezahřeje v chladném počasí lépe, než teplá a hustá polévka. Krémová polévka, kterou jsme pro vás dnes připravili, je připravená z růžičkové kapusty s kořením, které zahřeje váš organismus. Místo krutonů z pečiva se podává s opečenou cizrnou. Jak na tuhle dobrotu?
Bramborová polévka s tofu

Bramborová polévka s tofu

Teplá polévka plná vitamínů se do chladných dnů určitě hodí. K její přípravě využijeme sezónní zeleninu, která nám roste na zahrádce. Pokud chceme polévku ještě ozvláštnit, můžeme přidat kousky nakrájeného tofu. Polévka je velmi chutná. Jak na to?
Kulajda

Kulajda

Kulajda je tradiční bílá a hustá krémová polévka typická především pro jižní Čechy. Kdo někdy jedl “vykutálenou” kulajdu pak ví, že voní po čerstvých houbách a kopru. Kromě toho, že je tahle polévka velmi chutná, tak také dokonale zasytí a v chladných a sychravých dnech i zahřeje. Zkuste při její přípravě použít, kromě klasických hříbků, taky třeba lišky… Jak na to poradí jakvkuchyni.cz.