Guláš patří k jednomu z nejoblíbenějších českých jídel. V našich končinách ho dokážeme uvařit snad na tisíc způsobů. A do chladného počasí je ideální. Zasytí a navíc ta úžasná vůně, která se line při jeho vaření po kuchyni.... Někdo dává přednost klasice, jiní rádi experimentují. Dnes si spolu uvaříme guláš, jehož součástí jsou, jak název vypovídá, sladkokyselé okurky. Jak na to?
Suroviny: knedlík
Nádivka si na našem stole zaslouží místo častěji než jednou za rok o Velikonocích. Jako příloha se hodí k masům a samotná může posloužit jako lehké jídlo. Skvěle chutná i vychladlá.
Houskový knedlík z nedělního oběda využijete ještě na večeři. Jednoduše jej zapečete s masem – místo vepřového plecka můžete použít i jiné maso, které vám zbylo.