Tiradito je tradiční peruánský recept, pod kterým si můžete představit pokrm z ryby, nejvíce se mu podobá ceviche. Vyzkoušejte si postup podle slavného šéfkuchaře původem přímo z hlavního města Peru - Virgilia Martinéze Vélize.
Suroviny: kokosové mléko
Špízy nemusí být jen otázkou letního grilování, jsou skvělou možností, jak zpestřit jídelníček i v zimě. Zkoušíte-li rádi exotické chutě, zapomeňte na klasický špíz s kusem slaniny a cibulí. Tato jihoasijská verze špízu, zvaná satay, vás zaručeně dostane. K lahodným kuřecím kouskům se podává pikantní arašídová omáčka. Uvidíte, že v grilovací sezóně budou klasické špízy v ohrožení. Jak na to?
Kuřecí kari patří k jídlům, které pochází z indického subkontinentu. Oblibu si však našlo po celém světě. Znakem typického kari je kuřecí maso dušené v cibulovo-rajčatové omáčce ochucené zázvorem, česnekem, chilli papričkami a kořením, jako je kurkuma, kmín, koriandr, skořice a kardamom. Právě díky této směsi chutí a vůní je kari nesmírně oblíbené. Kari nemusíme vařit jen podle základního receptu, skvěle chutná i v bezmasé verzi s květákem, cizrnou, cuketou. Tento recept je ale ne přípravu tradičního indického kari. Dobrou chuť!
Tato polévka je jedním z nejpopulárnějších thajských jídel. Kokosové mléko, citronovou trávu a koriandr dnes už běžně seženete v asijských obchodech.
Tento pokrm je nezbytné podávat velmi horký, jinak ztrácí na své chuti. Kdo má rád velmi ostrá jídla, ať použije místo běžně dostupných chilli velmi pálivé papričky Habanero.
Krupicová kaše nemusí být nudná! S kokosem, želatinou a čokoládou vykouzlíte takovou večeři, na kterou děti nezapomenou. A když přidáte ovoce nebo džem, bude zároveň i vitaminovou bombou.