Brambory s lilkem zapečené v pikantní rajčatové omáčce

Brambory s lilkem zapečené v pikantní rajčatové omáčce

Jednoduchý a rychlý bezmasý recept na zapečené brambory s lilkem můžeme připravit v pikantní verzi s chilli, nebo v jemnější verzi, kdy přidáme čerstvé bylinky. Brambory můžeme podávat jako hlavní chod nebo přílohu k masu a grilovanému sýru. Jak na to prozradí recept na Jakvkuchyni.cz!
Šťavnatá hovězí svíčková s rajčatovou salsou

Šťavnatá hovězí svíčková s rajčatovou salsou

Zkuste si připravit steak z hovězí svíčkové s méně tradiční a odlehčenou přílohou - rajčatovou salsou. U tohoto receptu je důležité nepodcenit výběr masa – vybíráme nejlépe maso stařené, které je křehčí a má výraznější chuť. Do salsy můžeme také přidat koriandr. Jak na to prozradí recept na Jakvkuchyni.cz!
Vepřové ocásky se strapačkami a zelím

Vepřové ocásky se strapačkami a zelím

Vepřové ocásky jsou pro celou řadu kuchařů neprávem opomíjeným masem. Pokud budeme ocásky v řeznictví kupovat, vybereme ty, kde je i větší část křížové kosti, na které najdeme velké množství hezkého a především chutného masa. Vepřové ocásky se strapačkami a zelím je skvěle chutnající kombinace. Jak na to poradí recept od Jakvkuchyni.cz!
Džem z dýně hokaido se skořicí

Džem z dýně hokaido se skořicí

Dýňový džem se skořicí je hitem podzimu! Svou sytou barvou rozzáří každý stůl. Pochutnáme si na něm k víkendové snídani, dokonale ladí k sýrům, masu a paštice. Jeho příprava je snadná a domácím dýňovým džemem se skořicí nadchneme každou návštěvu!
Polévka ze zelené dýně hokaido 

Polévka ze zelené dýně hokaido

Častěji se setkáváme s polévkou s červené dýně hokaido, proč ji ale nezkusit i z méně tradiční zelené dýně? Kromě máslové chuti se můžeme těšit na pořádnou dávku vitamínů! Jak na polévku ze zelené dýně prozradí v receptu Jakvkuchyni.cz!
Dýně hokaido pečená na rozmarýnu a česneku

Dýně hokaido pečená na rozmarýnu a česneku

Dýni hokaido si můžeme dopřát jako přílohu k masu, nebo třeba jako zdravou svačinku. Její příprava je snadná a velkou výhodou je, že dýni hokaido nemusíme loupat. Zapečená s česnekem a rozmarýnem podle receptu od Jakvkuchyni.cz chutná skvěle!
Losos s chilli brambory a fazolkami na slanině

Losos s chilli brambory a fazolkami na slanině

Ryby by se měly v jídelníčku objevovat alespoň jednou týdně. Nejvíce jim sluší jednoduchá úprava - rybu stačí upéct nebo osmahnout na oleji, přidat sůl a kvalitní pepř. Jako přílohu můžeme zvolit upečené brambory s lehce pikantní chutí a křupavé fazolky se slaninou. Jak na to prozradí recept na Jakvkuchyni.cz!
Salát z pórkové natě s jablky

Salát z pórkové natě s jablky

Pórková nať rozhodně nepatří do koše, ale na talíř. Pórek s jablkem, medem a citronem, chutná baječně! Jak na to poradí v receptu šéfkuchař restaurace Zátiší Igor Chramec. 
Špagetová dýně s parmazánem a žampiony

Špagetová dýně s parmazánem a žampiony

Žampiony mají jemnou chuť a pochutnáme si na nich i v případě, že houby nemáme na talíři moc rádi. Žampiony mají jemnou chuť a určitě bychom je měli zařadit do našeho jídelníčku, protože jsou zdrojem vitamínů A a B, a také mají vysoký obsah hořčíku, železa, zinku a jódu. Jak na to?
Špagetová dýně s rajčaty a parmezánem

Špagetová dýně s rajčaty a parmezánem

Jak si připravíme výborný a lehký oběd? Inspirujeme se v Itálii. Dokonalou chuť vykouzlí kombinace špagetové dýně, rajčat, česneku, mozzarelly a samozřejmě nesmí chybět olivový olej. Vyzkoušejte tento recept od Jakvuchyni.cz!