Falafel z červené čočky je skvělou alternativou k tradiční verzi z cizrny. Tento lehký a chutný pokrm Blízkého východu je oblíbený díky jeho jednoduché přípravě a bohaté chuti. Ideální jako zdravý oběd, večeře nebo svačina do pita chlebu se zeleninou a dresinkem. Připravte si falafel z červené čočky podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Suroviny: koření
Z přezrálých banánů si můžeme upéct banánový chlebíček s ořechy, banánové lívance nebo třeba banánové muffiny, které se hodí na snídani, svačinu nebo sladké pohoštění pro návštěvu. Jdou perfektním příkladem toho, jak využít potraviny namísto toho, aby skončily v koši. Vyzkoušejte si vaření beze zbytku a připravte si z přezrálých banánů jogurtové muffiny s kousky čokolády podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Losos s batátovou kaší a restovanou slaninou je perfektní kombinací jemné chuti ryby, sladkých batátů a slaniny orestované dozlatova. Tento recept oceníme jako výjimečný oběd nebo večeři, který lze připravit snadno a rychle.
Tortilly patří mezi trvanlivé potraviny, které se vyplatí mít doma vždy po ruce. Hodí se, když potřebujeme rychle připravit jídlo. Jejich další výhodou je, že je můžeme naplnit prakticky čímkoliv - masem, šunkou, sýrem nebo třeba pečenou zeleninou. Připravte si wrap plněný hummusem a pečenou zeleninou podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Klasickou česnečku, neboli oukrop, většina nejspíš dobře zná. Zkusme si připravit její jemnější variantu s pečeným česnekem, která je navíc zjemněná smetanou! Na dochucení se skvěle hodí čerstvá pažitka a nezapomeňme na dokřupava osmaženou slaninu! Uvařte si tuto krémovou česnečku s pažitkou a slaninou podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Lososové kuličky s čerstvým sýrem, jemným uzeným lososem a svěží vůní kopru jsou perfektní volbou pro každé pohoštění! Hodí se na slavnostní stůl i jako rychlé pohoštění pro nečekané hosty. Jejich příprava podle receptu od Jakvkuchyni.cz je jednoduchá, hotové budou raz dva!
Sýr hermelín je skvělým základem, pokud chceme překvapit hosty, nebo si jen zpříjemnit večer. Spojení krémového hermelínu, lučiny, sladkých brusinek a křupavých ořechů vytvoří dokonalou kombinaci chutí. Navíc je jejich příprava jednoduchá a zábavná - zkuste tento recept od Jakvkuchyni.cz!
Zapečená vánočka s vanilkovým pudinkem a tvarohem je skvělý způsob, jak využít zbylé kousky vánočního pečiva a přeměnit je na lahodný dezert. Stačí přidat vanilkový pudink, citronovou kůru a krémový tvaroh. Vyzkoušejte lahodný recept na zapečenou vánočku s vanilkovým pudinkem s mandlemi a ovocem podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Vánočka se v českých domácnostech o Vánocích peče běžně. Pokud ale chcete zkusit změnu, dejte šanci tradičnímu německému pečivu - vánoční štole. Připravuje z kynutého těsta, navíc ale voní po koření, nechybí ani kandované ovoce, rozinky a ořechy. Zkuste si upéct lahodnou vánoční štolu podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Letos bychom mohli své blízké obdarovat jedlými dárky. Určitě nešlápneme vedle, když připravíme domácí karamelové bonbony. Stačí nám jen 4 suroviny a lahodné domácí karamelky podle receptu od Jakvkuchyni.cz budou co nevidět na světě!
Tradiční linecké sušenky s netradičním mramorováním? Chutnají skvěle a není to nic složitého! V tomto receptu od Jakvkuchyni.cz vám poradíme vám, jak na to! Sušenky můžeme podávat jen tak, nebo je slepíme krémem či džemem.