Jižanské kuře se salátem coleslaw

Jižanské kuře se salátem coleslaw

Smažené jižanské kuře je klasikou amerického jihu. Důležitou roli při jeho přípravě hraje podmáslí, do kterého ponoříme kuře na několik hodin. Tím dodáme masu jemnou chuť a zajistíme, aby zůstalo i po smažení šťavnaté. Dozlatova usmažené kousky jsou skvělou variantou pro různé oslavy, nebo piknik. Podáváme se salátem coleslaw, zvolit ale můžete i jinou přílohu dle chuti. Jak na to?
Kuskus à la Jamie Oliver

Kuskus à la Jamie Oliver

Tip na rychlý oběd nebo večeři? Vyzkoušejte kuskus s rybou podle světoznámého šéfkuchaře Jamieho Olivera. Pochutnají si všechny mlsné jazýčky!
Cronut

Cronut

Za touto hříšnou sladkostí stojí opět francouzská dovednost a vynalézavost, respektive skvělý nápad francouzsko-amerického cukráře Dominiqua Ansela. V jeho hlavě se totiž zrodila myšlenka připravit těsto na croissanty a udělat z něj donut. Což strhlo v New Yorku naprosté šílenství.
Kočičí tanec

Kočičí tanec

Kočičí tanec – pod tímto tajemným názvem se skrývá staročeské jídlo, které je známé v různých kombinacích. V některých krajích se jedná o kombinaci krup a čočky, jinde brambor se zelím. Hospodyňky pak většinou ke kroupám přidávaly i něco masitého, co bylo zrovna po ruce: osmažené maso, slaninu nebo škvarky.
Velikonoční chléb s bylinkovou náplní

Velikonoční chléb s bylinkovou náplní

S velikonočním obdobím se pojí nejen mnoho sladkých, ale i slaných receptů. Jedním ze symbolů Velikonoc a jara je zelená barva, I proto bývají součástí velikonočních pokrmů právě mladé a zelené bylinky. Ty najdete i v dnešním receptu na velikonoční chléb, který si můžeme připravit nejen na velikonoční oslavy. Skvěle bude chutnat i v průběhu roku jako netradiční snídaně, svačina, nebo pohoštění pro návštěvu.
Zavináče z pangase

Zavináče z pangase

Na dobré jídlo je třeba si občas počkat. Stejně tak tomu je i u zavináčů z bílých ryb, které si v naší české kuchyni tak rádi připravujeme. Skvěle se hodí jako chuťovka k pivu!
Kuřecí satay

Kuřecí satay s arašídovou omáčkou

Špízy nemusí být jen otázkou letního grilování, jsou skvělou možností, jak zpestřit jídelníček i v zimě. Zkoušíte-li rádi exotické chutě, zapomeňte na klasický špíz s kusem slaniny a cibulí. Tato jihoasijská verze špízu, zvaná satay, vás zaručeně dostane. K lahodným kuřecím kouskům se podává pikantní arašídová omáčka. Uvidíte, že v grilovací sezóně budou klasické špízy v ohrožení. Jak na to?
Nadýchaný velikonoční beránek bez cukru

Nadýchaný velikonoční beránek bez cukru

Jednou z tradic, kterou máme spojenou s Velikonocemi, je pečení velikonočního beránka. Variant a možností existuje snad nepočítaně. Velikonočního beránka můžeme upéci z piškotového, třeného či tvarohového těsta; někteří jej polévají čokoládou, zdobí sněhem nebo jen pocukrují. Vybrat ten správný recept, na kterém by si pochutnala celá rodina není úplně jednoduché. Tento recept na velikonočního beránka je voňavý, nadýchaný a bez cukru. Jak na to?
Drkotina

Drkotina

V dřívějších dobách patřilo maso spíše ke svátečním pokrmům a sezona vepřového masa byla hlavně v období zabijaček. Ty se konaly vždy v zimě a jejich cílem bylo zpracovat pokud možno každý kousek vepře a zabezpečit rodinu masem na dlouhou dobu. K zabijačce nepatří pouze prejt, ovar, sádlo nebo škvarky, které jsou obecně známé, ale také například huspenina, která je na Slovácku známá jako drkotina. Jak si připravit huspeninu doma?
Burek se sýrem

Burek se sýrem

Burek je tradičním pokrmem turecké a balkánské kuchyně a v případě, že rádi objevujete nové chutě, je pro vás burek tím pravým.. Připravuje se z tenkého listového těsta známého jako filo. Plní se především sýrem feta, ale i mletým masem nebo zeleninou. Je vynikající teplý i podávaný za studena se salátem. V balkánských kuchyních se často podává jako osvěžující svačina spolu s bílým jogurtem, nebo jogurtovým nápojem ajranem.
Žebrácké batůžky

Žebrácké batůžky

S dnešním receptem opět nahlédneme pod pokličku staročeské kuchyně. Tento recept na velmi chutné cukroví je starý zhruba sto let a jeho název je odvozen od podoby. Výsledné cukroví totiž opravdu vypadá jako zabalený batůžek. Základ tvoří košíček z křehkého těsta plněný nadýchanou sněhovou náplní s ořechy. Časově patří recept k těm náročnějším, ale výsledek stojí zcela jistě za to!