Krupicové noky

Krupicové noky

Skvělé noky, jednoduché na přípravu, které se hodí nejen do vývarů.
Celestínské nudle

Celestýnské nudle

Celestýnské nudle řadíme mezi typické rakouské zavářky. Hodí se snad do všech čirých polévek a jejich příprava je velmi jednoduchá.
Játrové knedlíčky

Játrové knedlíčky

Játrové knedlíčky patří mezi nejoblíbenější vložky do polévky. Navíc obsahují mnoho vitamínů prospěšných pro naše tělo.
Španělský ptáček

Španělský ptáček

Španělského ptáčka, který nemá ve skutečnosti se Španělskem vůbec nic společného, si dopřeje jednou za čas každý z nás. Usuzujeme tak alespoň podle toho, že patří k nejoblíbenějším klasikám české kuchyně, které jsou připravované z hovězího masa. Příprava španělských ptáčků není nikterak náročná - jak na to?
Wasabi oříšky

Wasabi oříšky po domácku

Wasabi je zdrojem vitamínů B6 a C, draslíku, vápníku, hořčíku a manganu. V kombinaci s oříšky tak vznikne pochoutka, kterou můžete jíst bez výčitek.
Losos na másle s bazalkou

Losos na másle s bazalkou

Losos má chuťově vynikající maso, které je pro člověka navíc velmi zdravé, přitom příprava masa může být velmi jednoduchá . Jeho konzumací tak zabijeme dvě mouchy jednou ranou - pochutnáme si a zároveň dostaneme do těla spoustu hodnotných živin.
Pstruh na másle s kmínem

Pstruh na másle s kmínem

Říká se, že v jednoduchosti je krása a u tohoto receptu to platí dvojnásob. Nepotřebujeme na něj příliš mnoho ingrediencí a máme za chvíli uvařený chutný a zdravý oběd pro celou rodinu. Jdeme na to.
Rybí filety s olivovou salsou

Rybí filety s olivovou salsou

Pokud hledáte nějaký snadný, rychlý a zdravý recept, při kterém neztratíte příliš mnoho času, určitě vyzkoušejte tento. K jeho přípravě můžete použít filety z jakékoli mořské ryby, nebo pangasia. Olivová salsa dodá zajímavou nakyslou chuť a zdravý nádech dodají zelené fazolky. Pokud upřednostňujete olivy černé, určitě salsu vyzkoušejte i z nich.
Dýňové máslo

Dýňové máslo

Sezóna dýní je po roce zpět a s ní přichází na řadu spoustu receptů, které je stojí za to vyzkoušet. Co z dýně připravujete nejraději? Polévku, pečenou dýni nebo koláče? Už jste někdy slyšeli o dýňovém másle? Jestli ne, nevadí. Máme pro vás recept na dýňové máslo, které má jemně nasládlou chuť a voní po koření. Můžete si jej natřít na pečivo, skvěle se hodí i do koláčů.
Perníkové muffiny

Perníkové muffiny

S příchodem podzimu dozrávají jablka a hrušky. Také přicházejí první ranní mrazíky a tak je na čase se něčím zahřát. Nemusíte pít jen horký čaj, ale můžete využít i koření, které váš organismus rozehřeje. Třeba skořici, zázvor nebo badyán, které se dokonale snoubí s chutí podzimního ovoce a podzimních dezertů. Proč si tedy rovnou neupéct něco dobrého s hřejivým nádechem?