Víte, jak se jmenuje španělské národní jídlo? Tortila española - omeleta ze syrových brambor, vajec a cibule. Servíruje se studená, stejně jako gazpacho. Chtěli byste si ji někdy vyzkoušet doma? Můžete!
Suroviny: koření
Kdo neochutná paellu, jako by ve Španělsku ani nebyl - je to povinnost! Paella se pyšní titulem nejslavnější španělské jídlo. Existuje neskutečné množství variant, ale základ je stále stejný - rýže v pánvi se dvěma držadly (podle této pánve získal pokrm své jméno).
Hledáte rychlý a jednoduchý recept na knedlíky, u jejichž přípravy byste nemuseli trávit spoustu času? Pak tu pro vás máme jeden tip. Lehké knedlíky ochucené čerstvou zelenou petrželkou můžete podávat jako přílohu k omáčkám a masu.
Sušené maso si můžete vyrobit doma a při správném postupu vysušení vám vydrží několik týdnů.
Milujete vůni bazalky? Pokud vlastníte bylinkovou zahrádku a pěstujete si bazalku, zkuste si z ní kromě pesta připravit skvělou omáčku. S přicházejícími teplými dny se tento rychlý, jednoduchý a lehký recept bude zcela jistě hodit.
Chřestová sezóna je opět tady. Pokud milujete chřest, ať už zelený, nebo bílý, a chcete si z něj připravit lahodný pokrm, pak musíte vyzkoušet tuto krémovou polévku z bílého chřestu. A i když na její přípravu použijete chřest zelený, bude polévka výraznější, ale o nic méně chutná.
S recepty z mletého masa lze v kuchyni přímo kouzlit. K nejklasičtějším pokrmům, které z něj připravujeme, patří zcela jistě karbanátky. Na jejich přípravu můžete použít maso vepřové, hovězí či krůtí a jejich varianty můžete různě obměňovat. Pokud k nim přidáme například čerstvý rozmarýn, pozvedneme jejich chuť na úplně jinou úroveň.
Odvážným štěstí přeje - toto přísloví platí zejména u kuřete Tandoori. Kdo se nezalekne exotického názvu, pochutná si. Tento recept pochází z Indie a rozhodě stojí za vyzkoušení.
Pokud máme kuřecí maso nakoupené, začneme s vařením. Jako první jsme pro vás připravili recept na kuřecí stehna připravená na kreolský způsob. Příprava vám zabere přibližně 2 hodiny, ale na konečném výsledku si pochutná celá rodiny. Jdeme na to.
Nadýchané šafránové pletýnky rozličných tvarů patří k pokladům severského sladkého pečiva. Krásnou žlutou barvu jim dodává šafrán, ale pokud jej zrovna nemáte doma v zásobě, přidávat jej nemusíte. Úplně nakonec jsou pletýnky potřeny sirupem z cukru a vody, díky němuž jsou krásně lesklé a slaďoučké.
Zvěřina si žádá několik hodin, dnů a v případě po domácku ulovené zvěře až týdnů příprav. Přesto stojí za to věnovat tomuto druhu masa svůj čas. Odmění se nám výjimečnou kvalitou a chutí.