Rukolový salát s polníčkem a sušenými rajčátky

Rukolový salát s polníčkem a sušenými rajčátky

Nahořklá rukola, křupavý polníček a sušená rajčátka tvoří základ jednoduchého salátu, který vás zaujme výraznou chutí. Stačí pak jen zakápnout olejem, přidat semínka a s bagetou podávat jako sofistikovaný předkrm.
Polévka z lososa - Vánoce bez tradiční polévky?

Polévka z lososa – Vánoce bez tradiční polévky?

Pokud zrovna nefandíte rybí polévce s jikrami a mlíčím, a hledáte proto vhodnou alternativu, jak klasickou rybí polévku nahradit, nezoufejte. Polévka z lososa nadchne každého gurmána a labužníka. Její příprava není vůbec složitá a výsledek bude výborný. Hlavu nevěšte ani tehdy, pokud zrovna neseženete čerstvého lososa, protože na polévku můžete použít i obyčejné filé.
Maďarská rybí polévka Halászlé

Maďarská rybí polévka Halászlé

Pokud každoročně nevaříte polévku z rodinné kuchařky, přinášíme tip na maďarskou rybí polévku halászlé. Je o něco lehčí, protože není zahušťovaná jíškou, a přesto je výborná.
Námořnický grog

Námořnický grog

Netradiční variantu grogu podáváme s trochou másla. Důležité je nechat zkaramelizovat cukr a čerstvou citrónovou šťávu, díky které získá na autentické chuti.
Vánoční punč

Vánoční punč

Karamelizovaný cukr a čerstvá šťáva z pomeranče dodá obyčejnému punči nádech luxusu.
Vánoční makové koláčky

Vánoční makové koláčky

Na vánočním stole nesmí chybět domácí cukroví. Každý z nás má jistě své osvědčené recepty, které peče každý rok a které se v rodině předávají po generace. My jsme si pro vás tentokrát připravili netradiční recept, v němž je hlavní ingrediencí mák. Koláčky jsme pekli z nemletého máku v kombinaci s jemně nakyslou chutí citronů a místo klasické marmelády na dozdobení jsme použili citrónový krém.
Sterilovaná červená řepa

Sterilovaná červená řepa

Domácí sterilovaná řepa může být pikantní, jemná nebo sladká podle vaší chuti. Tato nenápadná rostlina je elixírem zdraví a krásy. Kombinovat ji můžete se zelím, křenem nebo cuketou.