Nahořklá rukola, křupavý polníček a sušená rajčátka tvoří základ jednoduchého salátu, který vás zaujme výraznou chutí. Stačí pak jen zakápnout olejem, přidat semínka a s bagetou podávat jako sofistikovaný předkrm.
Suroviny: koření
Pokud zrovna nefandíte rybí polévce s jikrami a mlíčím, a hledáte proto vhodnou alternativu, jak klasickou rybí polévku nahradit, nezoufejte.
Polévka z lososa nadchne každého gurmána a labužníka. Její příprava není vůbec složitá a výsledek bude výborný. Hlavu nevěšte ani tehdy, pokud zrovna neseženete čerstvého lososa, protože na polévku můžete použít i obyčejné filé.
Když se potkají med, skořice a rýžová smetana, dokonalá chuť je jen otázkou času. Namočené kešu oříšky dodají základ, na kterém se tato zimní symfonie rozvine do dokonalosti.
Pokud každoročně nevaříte polévku z rodinné kuchařky, přinášíme tip na maďarskou rybí polévku halászlé. Je o něco lehčí, protože není zahušťovaná jíškou, a přesto je výborná.
Netradiční variantu grogu podáváme s trochou másla. Důležité je nechat zkaramelizovat cukr a čerstvou citrónovou šťávu, díky které získá na autentické chuti.
Karamelizovaný cukr a čerstvá šťáva z pomeranče dodá obyčejnému punči nádech luxusu.
Na vánočním stole nesmí chybět domácí cukroví. Každý z nás má jistě své osvědčené recepty, které peče každý rok a které se v rodině předávají po generace.
My jsme si pro vás tentokrát připravili netradiční recept, v němž je hlavní ingrediencí mák. Koláčky jsme pekli z nemletého máku v kombinaci s jemně nakyslou chutí citronů a místo klasické marmelády na dozdobení jsme použili citrónový krém.
Spousta cibule, pikantní indické koření, zdravé tofu, zelenina a pořádná porce voňavé rýže. Toto jídlo vám dodá energii a díky koření vás krásně zahřeje.
Malé zelené fazolky adzuki vás zaujmou ořechovou chutí a díky obsahu bílkovin skvěle zasytí. V kombinaci s česnekem a zakysanou zeleninkou tvoří skvělou zimní večeři.
Červená řepa je bohatou zásobárnou vitamínou, minerálů a živin. Osvěžující pomazánka s křenem vás povzbudí i vizuálně, díky své výrazné červené barvě. Zkuste k ní třeba sojovou majonézu.
Domácí sterilovaná řepa může být pikantní, jemná nebo sladká podle vaší chuti. Tato nenápadná rostlina je elixírem zdraví a krásy. Kombinovat ji můžete se zelím, křenem nebo cuketou.