Saláty na sto způsobů k létu zkrátka patří. Vsadíme se však, že tento recept ještě neznáte - salát s hermelínem a jostou. Co že je to josta? Jedná se o ovoce, které je křížencem angreštu a černého rybízu.
Suroviny: koření
Krupicová kaše nemusí být nudná! S kokosem, želatinou a čokoládou vykouzlíte takovou večeři, na kterou děti nezapomenou. A když přidáte ovoce nebo džem, bude zároveň i vitaminovou bombou.
Když se řekne čas polévek, asi si nepředstavíte zrovna léto. S tímto receptem na osvěžující ovocnou polévku, která se servíruje vlažná či vychlazená, si však letos rádi připravíte polévku i během horkých dní.
Hrnkové recepty máme rádi, protože chceme vařit, péct a ne jen odměřovat a přepočítávat! Hrnkové lívance si můžete připravit na večeři a zbytek si dát k snídani.
Jídla z jednoho hrnce jsou záchranou pro všechny zaměstnané matky. Ušetří čas při přípravě, při mytí nádobí a úklid je otázkou pár minut.
Lahodná chuť jehněčího masa vynikne v kombinaci s kořením a vínem. Díky pomalému dušení se chuť zkoncentruje v samotném masu i v omáčce.
Italské noky si můžete vychutnat v různých variantách. Zde je jedna, která nadchne milovníky sýra, hub a ořechů. Místo ořechového másla zkuste třeba jen olivový olej nebo si připravte máslo s bylinkami.
Pro tento typický letní pokrm využijete všechnu zeleninu, kterou máte v kuchyni! Základem jsou rajčata, lilek, cuketa a papriky. A samozřejmě provensálské bylinky.
Pokud jste propadli kouzlu skořice, tyto rolky se u vás neohřejí. Jsou navíc velmi jednoduché na přípravu. Jejich základem je kardamonové těsto, které můžete využít i pro pečení švédského chleba.
Bábovky už máte plné zuby a k tomu máte doma přebytek rybízu? Zkuste mramorovou buchtu s kakaem, skořicí a rybízem. Pokud při podávání nezapomenete na šlehačku, jen se po ní zapráší.
Kdo by neznal maso s šípkovou omáčkou, nebo brusinky jako ideální doplněk k masu. Tušili jste ale, že hovězí maso chutná perfektně i s červeným rybízem? Ten je navíc plný vitaminu C, E a také antioxidantů, což z něj činí ideální ovoce.