Pečená krůtí prsa s čočkovým salátem

Pečená krůtí prsa s čočkovým salátem

Čerstvé krůtí maso má minimální obsah tuků a ve srovnání s jinými druhy mas i vyšší obsah bílkovin, které potřebujeme pro obnovu a správné fungování buněk. Je mnohem chutnější než kuřecí a ve spojení s čočkovým salátem si dopřejete zdravý a velmi výživný oběd!
Musaka

Musaka

Tradiční nejen turecký pokrm z mletého masa a lilku, tentokrát podle řecké receptury.
Grilované plněné papriky

Grilované plněné papriky

Grilované papriky vám připomenou dovolenou v Chorvatsku nebo Bulharsku. S kozím sýrem se krásně doplňují a bylinky jim dodají na zajímavosti.
Kozí sýr v lilkovém kabátku se zelím

Kozí sýr v lilkovém kabátku se zelím

Ořechy by se pro své léčebné účinky měly stát doslova vaší srdeční záležitostí. Jejich konzumaci však neocení pouze vaše srdce, ale výhrou bude pro celé vaše tělo. V ořeších se totiž skrývají tělu prospěšné mono a polynenasycené mastné kyseliny, které přirozeně snižují škodlivý cholesterol.
Grilované jehněčí špízy

Grilované jehněčí špízy

Jehněčí maso není typické pro grilování. Když jej ale pořádně namarinujete a důkladně ogrilujete, výsledkem budete nadšení. Výborné k němu jsou třeba osvěžují tzatziky.
Italský salát s kuskusem

Italský salát s kuskusem

Viva Italia! To si budete říkat, až vyzkoušíte tento lehký salát, který vás jedním soustem přenese na slunné pobřeží. A zvládne jej i začátečník!
Zeleninová tempura

Zeleninová tempura

Tempura je typickým japonským předkrmem, který si můžete připravit i doma. Podávejte s omáčkou dashi kombu, která dodá smažené zelenině ten pravý asijský nádech.
Provensálské ratatouille

Provensálské ratatouille

Pro tento typický letní pokrm využijete všechnu zeleninu, kterou máte v kuchyni! Základem jsou rajčata, lilek, cuketa a papriky. A samozřejmě provensálské bylinky.