vietnamská bageta

Křupavé obložené vietnamské bagety

Vietnamská kuchyně je u nás stále oblíbenější. Můžeme v ní však zaznamenat i patrný vliv francouzské kuchyně. Příkladem jsou oblíbené obložené bagetky, které obsahují maso, naloženou zeleninu a bylinky, díky kterým získávají vietnamské bagety úplně jinou chuť, než klasické obložené bagety. Připravit si tuhle pochoutku doma přitom není nic složitého! Jak na to?
yam yam omáčka

Yum Yum omáčka

Možná tuto omáčku znáte z japonských steakhousů nebo jako přílohu k hranolkům. Výtečně se ale hodí i k Maki sushi. Jak si ji připravíme?
Vejce z Velikonoc_mimóza

Vejce Mimóza

Vejce Mimóza se řadí k rychlým a efektním předkrmům. I když je název tak trochu zahalen tajemstvím, jedná se vlastně o rozkrojená vařená vejce natvrdo, která jsou plněna žloutkovým krémem. Podávat je můžete se salátem, bylinkami nebo bagetkami.
Celerový salát s kuřecím masem a ananasem

Celerový salát s kuřecím masem a ananasem

Zeleninový salát s kuřetem nemusí být nudný. Krémový celerový základ krásně doplní pikantní kuřecí kousky. Výsledkem je zdravý, vydatný a chutný salát, plný proteinů a vitamínů.
Bramborový salát podle maminky

Bramborový salát podle maminky

Mrkev, celer, petržel… V tomto receptu jsou všechny běžné ingredience na bramborový salát a dvě tajné přísady, které z něj dělají zdatného konkurenta toho vašeho, který je samozřejmě nejlepší :-) Jde o osmaženou cibuli a lák z okurek.
Sýrový dresing

Sýrový dresink

Sýrový dresink můžete použít také jako dip na namáčení zeleniny, na rajčatový salát nebo k ledovému salátu se slaninou.
Cibulový dip

Cibulový dip

Cibule patří k velmi zdravým potravinám a navíc je levná a jednoduchá na přípravu! Vyzkoušejte francouzskou cibulačku, zapečené brambory, dip nebo exotickou marmeládu.
Sendvič s mozzarellou, sušenou šunkou a rajčaty

Sendvič s mozzarellou, sušenou šunkou a rajčaty

Italové jsou proslulí svou vášní pro život i dobré jídlo. Spojení toustu s typicky italskými pochutinami je nezapomenutelné, a navíc velmi zdravé. Bazalka a rajčata dodají výslednému sendviči šťavnatost a svěžest, mozzarella a šunka zase zasytí.
Křupavý salát Coleslaw

Křupavý salát Coleslaw

Oblíbený a osvěžující salát Coleslaw (čtěte kólsló) pochází z Holandska, kde se připravoval ze spařeného zelí, mrkve a cibule. Tento salát Holanďané nazývali výstižně “koolsalade” (v překladu zelný salát). Název coleslaw vznikl až poté, co holandští přistěhovalci dorazili do Ameriky. V dnešní době existuje na jeho přípravu mnoho receptů, vždy ale platí, že je jednoduchý, rychlý a na jeho přípravu vám postačí pouze pár základních surovin.