Jablečný crumble

Jablečný crumble

Jablečný crumble, tedy koláč bez těsta s bohatou křupavou drobenkou, patří k jednomu z nejrychlejších moučníků. Stačí pár surovin, chvilka času a skvělý dezert je na světě. Původem anglický crumble je skvělou alternativou pro ty, kdo nechtějí věnovat přípravě dezertu mnoho času. Potřebné suroviny navíc bez problémů seženeme během celého roku. Crumble můžeme servírovat ihned po vytažení z trouby. Skvěle chutná i s kopečkem zmrzliny, zakysanou smetanou nebo crème fraîche.
Kváskový mazanec

Domácí kváskový mazanec

Velikonoce jsou za dveřmi a k nim neodmyslitelně patří mazanec. Tentokrát jsme si připravili mazanec kváskový, který je jednoduchý, chuťově vynikající a vláčný vydrží několik dní. Pokud tedy nezmizí pro samou dobrotu ze stolu během pár hodin...
Linecký dort

Linecký dort

Linecký dort, nebo koláč, patří ke klasice rakouské kuchyně a nese název podle města Lince. Je dokonce považován za nejstarší dort na světě. Jeho zvláštnost spočívá v křehkém těstě, které se připravuje s ořechy (většinou mletými mandlemi, nebo lískovými ořechy). Na rozdíl od těsta, jež označujeme jako linecké, má těsto na linecký dort odlišný podíl mouky, másla a cukru. Koláč je plněný nakyslou rybízovou marmeládou a zdobený mřížkou z těsta.
Mandlové hříbky

Mandlové hříbky

Cukroví z domácího marcipánu se skvěle hodí na tác s vánočním cukrovím. S přípravou mandlových hříbků mohou pomoci i děti, pro které to bude skvělá zábava. K přípravě marcipánu doporučujeme použít čerstvě namleté mandle, aby hmota držela pohromadě a při tvarování se hříbky nedrobily.
Florentínské cukroví

Florentinské cukroví

Je to neuvěřitelné, ale Vánoce jsou tu za pár dní. A s nimi se opět blíží psaní seznamů, co budeme péct a surovin, bez kterých se neobejdeme. Abychom práci trochu usnadnili, přinášíme malou inspiraci na florentinské cukroví. To v sobě totiž spojuje všechny chutě Vánoc - voní po vanilce, medu, oříškách a rozinkách. Pokud vyzkoušíte, určitě jej nebudete péct naposledy.
Staročeské hnětýnky

Staročeské hnětýnky

Hnětýnky patřily k tradičnímu pečivu, které se peklo v souvislosti se svatomartinským posvícením. Ale jak šel čas, trošku se na ně pozapomnělo. Jedná se o malé koláčky, které se vykrajují z hněteného těsta a zdobí se mandlemi, rozinkami, brusinkami a dalšími přísadami.
Zapečené jahody

Zapečené jahody

Máte stále ještě velké zásoby jahod? Pokud nevíte, co si s tímto šťavnatým ovocem počít, zapečte si je s máslovou drobenkou. A i když v horkém létě dáváme všichni přednost studeným dezertům, tento je nejlepší ještě horký a rozhodně stojí za to!
Čokoládové muffiny s červenou řepou

Čokoládové muffiny s červenou řepou

Červená řepa patří do skupiny potravin, kterou jedna polovina z nás nenávidí a druhá ji miluje. Tak schválně – ke které patříte vy? Řadíte červenou řepu do svého jídelníčku? A zkoušeli jste už připravit nějaký dezert s červenou řepou? Pokud ne, zkuste si s námi upéct muffiny s červenou řepou. Díky čokoládě ani nepoznáte, že řepu obsahují. Možná tak přesvědčíte i zapřisáhlé odpůrce, aby si ji oblíbili.
Kuřecí stripsy

Domácí kuřecí stripsy

Kuřecí stripsy jsou velmi oblíbené. Pokud na ně dostanete chuť, už pro ně nemusíte spěchat do rychlého občerstvení a můžete si je snadno připravit i doma. A také vám ukážeme, že se dají připravit zdravěji a téměř bez tuku. Navíc – chutnají opravdu skvěle!