Knedlíky s uzeným masem a se zelím

Knedlíky s uzeným masem a se zelím

Uzené maso se zelím je neodolatelné spojení tradičního a chutného českého jídla. Když ho navíc doplníme domácími špekovými knedlíky, máme na stole jeden z tradičních českých receptů. Jak na to poradí Jakvkuchyni.cz!
Jemné dušené hovězí maso na černém pivu

Jemné dušené hovězí maso na černém pivu

Dušené “hovězí po burgundsku” nejspíš už známe, ale co takhle vyměnit víno za černé pivo? Toto výborné jídlo mohou i řidiči, protože se při vaření alkohol odpaří. Na přípravu tohoto receptu se hodí prorostlejší maso, které i po zůstane i po delší přípravě příjemně šťavnaté. Připravte si jemné dušené hovězí maso na černém pivu podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Játrová paštika s cibulovou marmeládou

Játrová paštika s cibulovou marmeládou

Játra v současnosti patří spíše k těm opomíjeným potravinám, které se v jídelníčku nevyskytují příliš často. Je to ale škoda! Jsou dobře dostupná, a navíc obsahují velké množství železa a dalších vitamínů. Pokud neholdujeme játrům vcelku, zkusme například játrové knedlíčky do polévky nebo výbornou játrovou paštiku, která je za pár minut hotová!
Jáhelník s tvarohem a hruškami

Jáhelník s tvarohem a hruškami

Jáhly obsahují celou řadu prospěšných minerálních látek, vitamínů a také velké množství vlákniny. Kdysi se na talířích našich předků objevovaly často, ale postupně je vytlačily populárnější obiloviny. Zkuste dát této “Popelce české kuchyně” ještě šanci a zkuste si místo klasického rýžového nákypu připravit tradiční jáhelník podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Tradiční jabkance

Tradiční jabkance

Na přípravu tohoto tradičního poutního pokrmu z České Třebové, nebudeme potřebovat jablka, ale brambory a jen pár dalších surovin. Jak na to prozradí recept na Jakvkuchyni.cz!
Nepečený třešňový cheesecake

Nepečený třešňový cheesecake

Občas se nám nechce trávit čas zdlouhavým pečením a v takovou chvíli jsou nejlepší nepečené dezerty. Tento cheesecake je díky snoubení lehce slané chuti sýra a sladké náplně trochu neobvyklý, a chuťově skvělý a osvěžující! Připravte si nepečený cheesecake s třešněmi podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Císařský trhanec s meruňkami a tonkou

Císařský trhanec s meruňkami a tonkou

Tradiční rakouský dezert se skvělou kombinací šťavnatých meruněk a jemných tonka fazolek. Jak si tuhle osvěžující dobrotu připravit prozradí recept na Jakvkuchyni.cz!
French toast alá žemlovka

French toast alá žemlovka

Pomalá víkendová rána úplně volají po teplé snídani. A co když se spojí french toast a tradiční česká žemlovka? Vše si můžeme připravit už večer a ráno jen upéct a užít si ještě pár minut lenošení v posteli. Jak na to prozradí Jakvkuchyni.cz!
Holandská omáčka s chřestem a šťavnatým steakem

Holandská omáčka s chřestem a šťavnatým steakem

Holandská omáčka, kterou připravíme z několika základních surovin, tvoří spolu s chřestem nesmírně harmonické a lahodné chuťové duo. A když vše naservírujeme ještě s dobrým steakem, povýšíme oběd nebo večeři na dokonalý gurmánský zážitek. Připravte si chřest s holandskou omáčkou a šťavnatým steakem podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Zelené fazolové lusky ve smetanovo-koprové omáčce

Zelené fazolové lusky ve smetanovo-koprové omáčce

Máte chuť na jednoduché a chutné jídlo? Fazolky ve smetanovo-koprové omáčce jsou sice bezmasé, ale zároveň plnohodnotné jídlo, které připravíme během několik minut a pochutná si na něm celá rodina! Tato omáčka chutná skvěle s vajíčkem, milovníci masa ji mohou doplnit o klobásku, nebo přírodní steak. Jak na to poradí recept na Jakvkuchyni.cz!